Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Koronavirus: Navodila za obisk v Zdravstvenega doma Vrhnika

V Zdravstvenem domu Vrhnika so zabeležili prvo okužbo med zaposlenimi, zato občane pozivajo k doslednemu spoštovanju preventivnih ukrepov. Celoten dopis objavljamo spodaj: 

 

"Spoštovani obiskovalci Zdravstvenega doma Vrhnika!

 

Zaradi poslabšanja situacije, povezane s koronavirusom Covid-19, veljajo v Zdravstvenem domu Vrhnika nekateri ukrepi, s katerimi želimo poskrbeti za čim večjo varnost obiskovalcev in zaposlenih. Žal imamo v ZD že prvi primer okužbe med zaposlenimi, zato je spoštovanje ukrepov resnično nujno.

V ZD lahko vstopajo pacienti, ki so naročeni, imajo nujna stanja in uporabniki laboratorija. Naročite se lahko preko e-pošte ali telefona. Vstopate lahko največ 15 minut pred naročenim terminom, da ne bo preveč oseb v prostorih ZD.

Če zbolite z nahodom, prehladnimi znaki, vročino, kašljem, drisko, izgubite vonj ali okus, se pred prihodom v zdravstveni dom posvetujte z ambulanto izbranega zdravnika po telefonu. Izjema so edinole nujna stanja, kjer je ogroženo življenje. Tudi v tem primeru je najbolje, če nas lahko o težavi najprej obvestite po telefonu, da lahko uredimo primeren prostor in opremo za pregled.

Vstop v zdravstveni dom  poteka preko triažne točke na enem mestu (vhod pri urgentni ambulanti). Prosimo vas, da ob vstopu izpolnite vprašalnik o zdravstvenem stanju (o simptomih, povezanih z boleznijo Covid-19). Dobrodošlo je, da si vprašalnik doma natisnete iz naše internetne strani in ga izpolnite pred prihodom v zdravstveni dom (isti dan). 

Če boste na katero od vprašanj odgovorili z »da«, se bo receptorka posvetovala z zdravnikom glede tega, kje in kako vas bomo pregledali. 

Če prihajate v laboratorij, se predvsem zjutraj ob odprtju zdravstvenega doma lahko pojavi večja gneča. Po možnosti pridite v laboratorij po osmi uri in se boste izognili največji gneči. 

Pred vstopom in izpolnjevanjem vprašalnika je obvezno razkuževanje rok. Prav tako je v prostorih Zdravstvenega doma obvezno nositi masko, ki pokriva usta IN NOS. Obvezno je tudi vzdrževanje varne razdalje vsaj 1,5m. Prosimo, da sledite navodilom, ki so na kratko predstavljena spodaj.

 

NAVODILA ZA RAVNANJE V ZDRAVSTVENEM DOMU

Zaradi povečevanja nevarnosti okužb moramo vsi prilagoditi naše obnašanje.

Prosimo, da ob vstopu upoštevate naslednje korake:

  • Pravilno si namestite zaščitno masko – čez nos in usta
  • Razkužite roke
  • Izpolnite vprašalnik in ga izročite receptorju (tudi spremljevalci)
  • Razkužite roke
  • Izmerite vašo telesno temperaturo
  • Ves čas zadrževanja v ZD držite medosebno razdaljo vsaj 1,5 m

 

UPORABNIKI LABORATORIJA pa še:

  • Do 9.00 ure vzemite zaporedno številko iz vrstomata pri recepciji
  • Vaša sedišča in stojišča smo označili z zelenimi pikami
  • Prosimo, da sedite ali stojite samo na prostorih označenih z zeleno piko
  • Ko se sprosti pika pred vami, stopite naprej, vse do laboratorija

 

Tako ne bo daljših vrst pred ZD. Ob skupnem spoštovanju pravil in medosebnem spoštovanju bo boljša dostopnost zdravstvenih storitev in zmanjšano tveganje okužb.

Upamo, da bomo s skupnimi močmi uspešno in brez škode za zdravje prebrodili trenutne razmere tudi ob slabšanju epidemiološke situacije.

 

Želimo vam veliko zdravja.

Zdravstveni dom Vrhnika"

 

Oglejte si tudi