Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Knjižnica gosti Mavrico ustvarjalnosti

Do konca junija si v okviru predstavitve občine Log - Dragomer lahko ogledate likovno razstavo malih umetnikov iz vrtca Log - Dragomer. Pripravili so jo v okviru praznovanja 40-letnice vrtca.
Leto 2019 je leto predstavitve občine Log - Dragomer v knjižnici na Vrhniki. Obiskovalcem se občina predstavlja s sklopom razstav. Po dveh Koščevih razstavah so tokrat na vrsto prišli v vrtcu Log - Dragomer, kjer so pripravili pisano likovno razstavo z naslovom Mavrica ustvarjalnosti. Panoje in vitrine v prostorih knjižnice krasijo slike in izdelki, ki so jih čez leto v vrtcu izdelale, naslikale, polepile, narezale in ustvarile spretne ročice vrtčevskih otrok. Razstava vas bo navdušila s pestrostjo tehnik in tematik, razstavili pa so dela tako najmlajših, dobro leto starih ustvarjalcev, kot tudi predšolskih otrok. Razstavo si v prostorih Cankarjeve knjižnice lahko ogledate do 30. junija.
Razstavo so odprli konec maja, ko je zbrane nagovorila ravnateljica Osnovne šole Log - Dragomer Mihaela Mrzlikar. Ta je v svojem govoru na kratko preletela 40 let delovanja vrtca ter dodala: »Šola in vrtec sta kakor biser v vasi, povezujeta staro in mlado, še zlasti veseli so naši upokojenci, če pridejo med naše najmlajše.« Zato si dolgoročno želijo, da bi v bližini šole in vrtca zrasel medgeneracijski center. Zbrane je pozdravila tudi direktorica Cankarjeve knjižnice Sonja Žakelj, ki je bila zelo vesela, da se je vrtec odzval na vabilo, še posebej zato, ker ta dogodek sovpada s praznovanjem okrogle obletnice njegovega delovanja. Odprtje razstave je s prisrčnim nastopom popestril Otroški pevski zbor Lučka, ki ga sestavlja skupina navihanih in veselih otrok, starih od štiri do šest let. Vodita jih zborovodkinja Klara Mravlje in Dragica Slana, ki je zbor spremljala na pianinu. Po glasbenem delu je sledilo kratko druženje ob dobrem soku in sladkem prigrizku.

 

V. L.

Foto: V. L.

Oglejte si tudi