Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

KINO BEVKE V NOVO LETO S FILMSKIMI PODOBAMI NARAVE

Novo leto v Kino Bevke začenjamo s podobami narave, ki so jih v svoje filme ujeli ustvarjalci dokumentarnega filma Kraljestvo severnega jelenčka. Z njim bomo odpotovali na Laponsko, ki leži na skrajnem robu Evrope, znotraj Arktičnega kroga in vključuje severne dele Skandinavije (Norveško, Švedsko in Finsko).

 

 Laponska je znana kot domovina Božička in Laponcev, po katerih je tudi dobila ime, finski del Laponske pa je kraj z več severnimi jeleni kot ljudmi. Poleg severnih jelenov nam film približa še druge prebivalce tega območja - polarno lisico, medveda, volka in rosomaha. Živali so tudi glavni junaki drugega januarskega filma, animirane dogodivščine Loti in izgubljeni zmaji. Loti je radovedna lisička, ki jo obiskovalci našega kina že poznajo, v Estoniji pa so bogato ilustrirane knjige o njej prejele že več nagrad za otroško književnost. Ne zamudite priložnosti za ogled na velikem platnu, vabljeni v Kino Bevke! 

 

Nedelja, 5.1. ob 17h 

KRALJESTVO SEVERNEGA JELENČKA, družinski pustolovski dokumentarec, sinhronizirano v slovenščino, Guillaume Maidatchevsky / Francija, Finska / 2018 / 7+

 

Film je posnet med divjimi, neukročenimi živalmi v njihovem naravnem okolju. Zvezdnika zgodbe sta jelenček Ajlo in njegova mama ob pomoči ostalih severnih jelenov. Njuno življenje opazujejo nenevarni losi, hermelini in veverice… naokoli pa prežijo plenilci.

 

Nedelja, 19.1. ob 17h

LOTI IN IZGUBLJENI ZMAJI, animirana družinska dogodivščina, sinhronizirano v slovenščino, Heiki Ernits, Janno Põldma / Latvija, Estonija / 2019 / 4+

 

Radovedna psička Loti raziskuje svet, ki je poln zanimivih reči in nenavadnih bitij. Kakšna sreča za Loti: pri tokratni dogodivščini se ji pridruži čisto majhna sestrica Rozi. Profesorjema, rakunu Karlu in ribi Viktorju, bosta pomagali najti pot do starodavnih mitoloških zmajev, ki bruhajo ogenj. Če jim uspe posneti zmajsko pesem, bosta profesorja zmagala na posebnem tekmovanju v snemanju starodavnih pesmi.

 

Lepo vabljeni !

 ekipa kina Bevke

Oglejte si tudi