Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
4°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

LEPO UREJENA POT PO NEKDANJI ŽELEZNIŠKI TRASI

 

V nedeljo je bilo slabo in turobno vreme. Proti večeru pa se je izboljšalo, bila sem nasičena težke nedelje. Odpravila sem se na ogled nove sprehajalne in kolesarske poti na Vrhniki. Pot sem začela pri zadnji železniški postaji ali prvi, kjer stoji stara, nič kaj lepa hišica, kjer so včasih prodajali železniške karte. Potrebno bo tudi to obnoviti, saj grdo zgleda in tudi ponos Vrhniki ni. To je čisto v bližini naše ulice. Bila sem še majhna, ko se spominjam vlaka, ki je prisopihal večkrat na dan na Vrhniko. Najbolj je bilo zanimivo pozimi, ko je bilo veliko snega in nekoč je vlak iztiril in zapeljal kar čez kup snega čez konec trase. To je bil dogodek za otroke in veliko komentiranja za odrasle.

Do šole imenujemo to pot tudi Šolska pot, ki se mi zelo sproščujoča. Srečam veliko znancev, mladine in sprehajalce psov. Lepo je malo poklepetati z znanci. Otroci razigrano uživajo na kolesih na tej poti. 

Šla sem mimo Dekor senčila in ugotovila, da je poleg prizidana nova večstanovanjska zgradba. Lepa siva fasada  krasi obe stavbi. Pravo naselje je postalo tam doli. 

Prečkala sem cesto, ki pripelje iz Stare Vrhnike in nadaljevala pot na novi asfalt, ki je bil že spomladi narejen, če se ne motim. Ko sem šla naprej sem kar malo orientacije izgubila, toliko novosti sem opazila. Velika sprememb je nastalo. Veliko novih parkirišč, kolesarska pot in sprehajalna pot. Urejeni jaški in njihove brežine. Dobra zamisel za vse kar so naredili. Otroci so se veselo igrali na bližnjem igrišču. Sedla sem na klopco in opazovala njihovo razigranost in mladost.

Sonce je posijalo in že začelo počasi zahajati in šla sem po isti lepi poti nazaj proti domu, in si vse še enkrat temeljito ogledala. 

V bližnji prihodnosti bom šla do Drenovega griča ali do Loga kjer je moj rojstni kraj. Naša pohodniška skupina Vandrovke smo že večkrat prehodile pot do Drenovega griča in vedno je bilo lepo.

 

Šurca  Fani

 

Oglejte si tudi