Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Dnevi odprtih vrat v bivši vojašnici 26. oktober na Stari Vrhniki

Vljudno Vas vabimo na dneve odprtih vrat, ki bodo potekali med 24. in 26. oktobrom 2019 v bivši Vojašnici 26. oktober na Stari Vrhniki.


Prireditev ob dnevu suverenosti zaznamuje tradicionalni poklon Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Vrhnika-Borovnica in Policijskega veteranskega društva SEVER Ljubljana, Odbor Vrhnika-Logatec, ki vsako leto položita lovorov venec na spominsko ploščo vojašnice, ki obeležuje odhod Jugoslovanske ljudske armade z Vrhnike in Slovenije. Državne in nevladne organizacije bomo med 24. in 26. oktobrom 2019 predstavile svoje delovanje, s katerim zagotavljamo temeljne človekove pravice in skrbimo za skladen civilizacijski in kulturni razvoj Slovenije.
Predstaviti želimo strateški pomen vrhniškega prostora skozi zgodovinska obdobja in potenciale opuščenega območja nekdanje vojašnice za razvoj dejavnosti v javnem interesu.

Prireditev bo potekala v sodelovanju s Slovensko vojsko na območju nekdanje vojašnice s soglasjem Ministrstva za obrambo Republike Slovenije.

 

Četrtek, 24.10.2019 in petek, 25.10.2019

8:00 – 16:00

VZGOJNO IZOBRAŽEVALNI PROGRAMI ZA ŠOLE IN VRTCE

 

Sobota, 26.10.2019

9:00 – 17:00

PROGRAMI ZA ŠIRŠO JAVNOST  

Povezava na program: http://mojaljubljanica.si/dnevi-odprtih-vrat-v-bivsi-vojasnici-26-oktober-stara-vrhnika/

 

Organizator: Društvo Autosport Jazon

Partnerji: Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, Muzej in galerije mesta Ljubljane, Območno združenje slovenskih častnikov Vrhnika-Borovnica, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Vrhnika-Borovnica, Policijsko veteransko društvo SEVER Ljubljana, Odbor Vrhnika-Logatec, Slovenska vojska, ZA.POLIS, zadruga za kulturo

Sodelujejo: Aleš Kacin, Anka Grom, Arboretum Volčji Potok, Klub letalcev Vrhnika, Park vojaške zgodovine Pivka, PGD Stara Vrhnika, Turistično društvo Blagajana Vrhnika, Zavod NaNovo, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, OE Ljubljana, Združenje šoferjev in avtomehanikov Vrhnika

Oglejte si tudi