Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Direktor: "V čast mi je, da sem vaš sodelavec"

Vrhnika, 19. februar – V pretekli številki Našega časopisa smo poročali, kako so trije zaposleni na Komunalnem podjetju Vrhnika reševali življenje moškemu. Ekipa v smetarskem vozilu se je 15. januarja peljala po Tržaški cesti in blizu servisa Peugeot na pločniku opazila negibnega moškega.

Voznik smetarskega vozila Toni Čuk je vozilo takoj ustavil. Moškega, ki je negibno ležal na trebuhu, je obrnil na bok, preveril njegovo zdravstveno stanje (pulz, dihanje) in ga začel oživljati z masažo srca. Oživljal ga je do trenutka, ko so ga prevzeli reševalci. Z voznikom sta bila David Rekar, ki je bil ves čas na zvezi z reševalci na številki 112, in Gašper Tomažin, ki je usmerjal promet.
Plemenito dejanje ni ostalo spregledano pri vodstvu komunale, zato je to v petek 19. februarja zbralo vse zaposlene na kupu, kjer jih je nagovoril direktor Tomaž Kačar. »Trije naši fantje so pokazali, da imajo srce na pravem mestu. Pokazali so plemenitost, ki jo je v vsakdanjem času vedno manj. Lahko jim samo rečem: kapo dol. Ponosen sem, da sem vaš sodelavec!« Trojica si je od kolektiva zaslužila gromki aplavz, v spomin na dejanje pa jim je direktor izročil darilo.


Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi