Obisk restavracije je po zaslugi arhitekturne dovršenosti prostora, prijaznega osebja in okusnih jedi izvrstna izkušnja. Ob našem obisku Landerika so se na krožniku znašli med drugim goveji tartar s čebulno majonezo, čebulo in z zakrknjenim rumenjakom, goveja pljučna s pečenim krompirjem, zelenjavo in čokolado in pa seveda šmorn. Zanimivo, atraktivno in najpomembnejše – okusno.
A ta članek ni namenjen le predstavitvi restavracije in povabilu, da jo obiščete, temveč predvsem izpostavitvi našega sokrajana in njegove kulinarične nadarjenosti, ki je bila v naši občini očitno razdeljena z radodarno roko. V vlogi šefa Landerikove kuhinje oz. glavnega chefa se je namreč znašel Izidor Kržišnik iz Rovta pri Zalogu. 28-letni Izidor kljub svoji mladosti uspešno vodi kuhinjo nove restavracije. Na svoji karierni poti je pridobil že številne dragocene izkušnje. V družbi Igorja Jagodica se je v restavraciji Strelec na Ljubljanskem gradu izoblikoval v cenjenega in kreativnega chefa »z glavo, polno sijajnih idej, in izkušnjami, ki omogočajo njihovo brezhibno izvedbo«, kot je zapisano na Landerikovi spletni strani. Stavek, ki zagotavlja, da bomo o Izidorju Kržišniku še slišali.
L. R.