Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
14°C
2°C
JUTRI
4°C
-6°C

Strokovna predavanja na razstavi Moja Ljubljanica

5757
Deli
V nedeljo, 3. decembra in četrtek 7. decembra na razstavi Moja Ljubljanica pripravljamo strokovni predavanji, s poudarki na arheološki dediščini Ljubljanice in Vrhnike. Lepo vabljeni vsi ljubitelji dediščine, zgodovine, kulture in arheologije. 
Udeležba na predavanjih je BREZPLAČNA. 

NEDELJA, 3. DECEMBER ob 17.00
PREDSTAVITEV ARHEOLOŠKEGA NAJDIŠČA NAUPORTUS/DOLGE NJIVE


Doc. dr. Andrej Gaspari s Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani nam bo predstavil najdišče Nauportus/Dolge njive. Razstavo Moja Ljubljanica bo obogatil nov eksponat iz struge reke Ljubljanice – rimski meč gladij iz 1. stol. pr. n. št.


ČETRTEK, 7. DECEMBER ob 17.00
PREDAVANJE O POZNORIMSKEM ZAPORNEM ZIDU IN PREDVAJANJE FILMA CLAUSTRA ALPIUM IULIARUM

Dr. Katharina Zanier iz Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije nam bo predstavila poznorimski obrambni sistem Claustra Alpium Iuliarum, ki je verjetno največji gradbeno - inženirski podvig iz rimske dobe na ozemlju današnje Slovenije. Predvajali bomo tudi dokumentarni film Claustra Alpium Iuliarum, ki je nastal leta 2015 v produkciji Žmergo in Ukus. Predstavitev poteka v sklopu projekta Claustra+ Čezmejna destinacija kulturnega in zelenega turizma Claustra Alpium Iuliarum, ki se sofinancira iz ESRR v okviru Programa Interreg V-A Slovenija-Hrvaška.

LEPO VABLJENI!

Za več informacij obiščite našo spletno stran http://mojaljubljanica.si/novice-in-dogodki/ ali Facebook https://www.facebook.com/mojaljubljanica/

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!