Logo MojaObčina.si

Vrhnika

JUTRI
1°C
-1°C
NED.
1°C
-3°C

Odrtje razstave Južna železnica 160 let

4217
Dnevi evropske kulturne dediščine na Vrhniki
 

Vabimo vas na odprtje razstave Južna železnica 160. let, ki bo med 30. septembrom in 13. oktobrom gostovala v Mali mestni galeriji v centru Vrhnike. Odprtje je del pestrega programa Dnevov evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine na Vrhniki.

27. julija 2017 je namreč minilo 160. let odkar je med Dunajem in Trstom po trasi Južne železnice pripeljal prvi vlak. V okviru praznovanja te obletnice je v sodelovanju z HUD Karel Barjanski iz Borovnice nastala razstava vedut slavne Južne železnice.

Poleg vedut proge Južne železnice si lahko ogledate tudi dokumentarni film Kulturno-umetniškega programa RTV Slovenija Nevidni spomeniki.

V okviru Dnevov evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine, ki bodo potekali med 26. in 30. septembrom 2017, smo za vas pripravili zanimiv program, ki obsega tudi filmski maraton, dan odprtih vrat razstave Moja Ljubljanica, koliščarsko delavnico, delavnico izdelovanja iz gline in spoznavanje raku tehnike. Med 26. in 29. septembrom si lahko razstavo ogledate z 50 % popustom na vstopnice. V soboto, 30. septembra bo vstop na razstavo brezplačen!

Več: http://mojaljubljanica.si/program-dekd-in-tkd-na-vrhniki/

Produkcija: Moja Ljubljanica, MGMLPartnerji: RTV Slovenija, ZVKDS, Humanistično in umetniško društvo “O”, Društvo Mala mestna galerija Vrhnika, Humanistično in umetniško društvo Karel Barjanski, Andrej Lupinc, Vasja Stojanovski, Katarina Toman Kracina

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij