Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
10°C
-2°C
JUTRI
13°C
-3°C

Konoplja v športu

Organizator: Domača.si
Vstopnina: Prostovoljni prispevki

Predavanje za vse zagrete kolesarje in tekače na katerem boste spoznali delovanje dinamičega ravnotežja telesa med akcijo in počitkom ter kako ga ohranjamo v vedno bolj stresnem okolju. Spoznajte preplet telesne aktivnosti in endokanabinoidnega sistem ter na kakšen način se športniki lahko okrepimo s prehrano in drugimi konopljinimi izdelki.
Z drugimi besedami: kako uporaba konoplje vpliva na športne dosežke in ali lahko z njo res izboljšamo naše zmogljivosti?


Njeno uživanje je bilo med športniki dolgo tabu, saj je njena uporaba veljala za doping. Predvsem je bil razširjen predsodek, da ogrožala športnika in bila v nasprotju z zdravim športnim duhom. Na podlagi novih spoznanj pa je WADA za kar desetkrat dvignila dovoljeno mejo THC v telesih športnikov. Višja meja je atletom na nek način legitimirala redno zmerno uporabo konoplje. Zato so številni vrhunski športniki stopili iz omare in spregovorili o njihovem odnosu to te rastline.

Kaj lahko izluščimo iz zgodb legendarnih uspešnih košarkarjev, nogometašev, deskarjev in plavalcev ter ali lahko uporabo konopljinih izdelkov prenesemo tudi v rekreativni šport in vsakodnevno obvladovanje stresa.

Zagotovite si brezplačno mesto in skodelico čaja s pravočasno prijavo s klikom na »pridem« na Facebooku ali po pošti na dogodki@domaca.si do 20. 1. 2019.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi