Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
19°C
-2°C
JUTRI
16°C
-1°C

Kolumbija – Treking v Izgubljeno mesto (še ena od »tanevarnih« držav)

Vstopnina: Vstop prost
Spletni dogodek

V četrtek 4.3.2021 ob 18ih organiziramo potopisno predavanje z naslovom Kolumbija - Treking v Izgubljeno mesto. Predavanje bo oddajano v živo (facebook live) preko naše fb strani (KVŠ Zakon). Potopisno predavanje je organizirano v sodelovanju s Cankarjevo knjižnico Vrhnika.

Kolumbija – Treking v Izgubljeno mesto (še ena od »tanevarnih« držav)

Kokain in gverila sta prva asociacija, ko večina ljudi sliši besedo Kolumbija. Doživetja, ki jih bom delil z vami, so daleč od teh stereotipov.
Sprehodili se bomo po arheološkem parku v San Agustinu, kjer so veliki kamniti kamni, obiskali bomo podzemne jame v vasici Tierradentro.
Na območju tako imenovane Zona Cafetere, obiščemo eno od številnih farm kave, kjer izvem, kako uspeva ta rastlina.
V osrčje Sierra Nevada de Santa Marta, sredi džungle, stoji Ciudad perdida oz. Izgubljeno mesto, kjer so nekoč živeli Indijanci. Pot do njega je dolga in zanimiva. Vročina in visoka vlažnost ter večkratno prečkanje reke, daje temu trekingu poseben pridih. Ob poti srečujem Indijance Kogi, ki živijo na tem območju.
Po napornem trekingu se prileže kratek oddih v pravem raju, ki ga najdem v  nacionalnem parku Tayrona. Palme, pesek in turkizno morje.
Preden se vrnem v Bogoto, obiščem še eno zanimivo vas Nabusimake, kjer živijo Indijanci Arhuaco. Potovanje zaključim v Bogoti z ogledom muzeja zlata.

Več o Kolumbiji pa na predavanju, ki traja 60-70 minut.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi