Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
32°C
18°C
JUTRI
34°C
19°C

Kino Vrhnika: SLAVA

3872
Organizator: Zavod Ivana Cankarja Vrhnika, Kino Vrhnika
Vstopnina: 4€
Deli

Vsebina:
Ko železniški delavec Cnako Petrov na tirih najde vrečo denarja, se odloči najdeno bogastvo kot pošten državljan predati policiji. V zahvalo ga ministrstvo za promet nagradi z novo ročno uro, ki pa kaj kmalu neha teči. Medtem Julia Staikova, arogantna vodja službe za odnose z javnostmi na ministrstvu, izgubi njegovo staro uro. Na tej točki se Cnako iz obupa odloči za vsako ceno dobiti nazaj staro uro - in dostojanstvo!


"Učna ura je prvi film v trilogiji, Slava drugi. Navdih sva dobila pri časopisnem naslovu. To je osnova; obstaja družbena prvina, ki jo v obeh zgodbah razvijava, in tudi v tretji bo. /…/ Vzameva površinske drobce zgodb, na katere naletiva. Površinsko plast zgodbe, zapleta ali ideje iz resničnega življenja. Zatem ustvarjava, si zamišljava, izoblikujeva podrobnosti, ne iz resničnega prototipa, temveč iz, kako bi se izrazila … številnih drugih stvari." (Kristina Grozeva, Petar Valčanov)


Cena vstopnice: 4 €. Nakup vstopnic je možen v TIC Vrhnika, na portalu mojekarte.si in pol ure pred predstavo na blagajni Cankarjevega doma Vrhnika. Več informacij na Kino Vrhnika.  

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi