Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
14°C
2°C
JUTRI
4°C
-6°C

Kino Vrhnika: RUDAR

4256
Organizator: Zavod Ivana Cankarja Vrhnika
Vstopnina: 4

Drama režija Hanna A. W. Slak
scenarij Hanna A. W. Slak (po romanu Nihče Mehmedalije Alića)
fotografija Matthias Pilz
montaža Vladimir Gojun, Hanna A. W. Slak
scenografija Marco Juratovec
kostumografija Tina Bonča
maska Tina Lasič Andrejević
produkcija Miha Knific, Siniša Juričić
produkcijska hiša Nukleus film
igrajo Leon Lučev, Marina Redžepović, Zala Đurić Ribič, Tin Marn, Boris Cavazza, Nikolaj Burger, Jure Henigman, Boris Petkovič


zgodba
Rudarja Alijo pošljejo odkopat rov, ki je bil zazidan od konca druge svetovne vojne. Njegova naloga je čim prej napisati poročilo, da v zapuščenem rudniku ni ničesar. Toda Alija kmalu odkrije, da rov ni prazen. Kljub vsem nevarnostim nadaljuje s kopanjem, dokler se ne prikoplje do neljube resnice: v rovu je skrito množično grobišče. Najdba najprej odjekne v javnosti, nato pa je nemudoma utišana. Alija vztraja, da je treba žrtve identificirati in pokopati. Oblastem pa tako predstavlja nevšečnost, katere se je treba znebiti.
Rudar v zapuščenem rudniku odkrije posmrtne ostanke tisočih žrtev iz časa po drugi svetovni vojni. Da bi jim omogočil dostojen pokop in s tem ohranil lastno človečnost, se zoperstavi zunanjemu svetu. Igrani film Hanne Slak je nastal po življenjski zgodbi zasavskega rudarja Mehmedalije Alića in njegovi avtobiografiji Nihče.

Cena vstopnice: 4 €. Nakup vstopnic je možen v TIC Vrhnika, na portalu mojekarte.si in pol ure pred predstavo na blagajni Cankarjevega doma Vrhnika. Več informacij na Kino Vrhnika.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!