Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
2°C
-2°C
JUTRI
2°C
-3°C

Kino Vrhnika: NERUDA

4777

Zgodba: 
Portret čilskega poeta Pabla Nerude se v izvedbi režiserja Pabla Larraína osredotoča na eno najbolj burnih obdobij njegovega življenja.

Piše se leto 1948, ko hladna vojna doseže Čile. Senator Pablo Neruda v kongresu tamkajšnjo vlado okrivi izdaje komunistične partije, za kar si prisluži obtožnico predsednika Gonzaleza Videle. Policijskega predstojnika Oscarja Peluchonneauja pošljejo aretirat poeta. Neruda poskuša skupaj z ženo, slikarko Delio del Carril, pobegniti iz države, vendar sta se ubežnika prisiljena skriti. Navdahnjen s temi dogodki Neruda napiše Veliki spev. Medtem se v Evropi razširi glas o poetu, ki ga lovi policija, zato se začnejo umetniki na čelu s Pablom Picassom zavzemati za njegovo svobodo. Neruda v tem boju prepozna priložnost za novo rojstvo.

"Film Neruda nam pomeni lažno biografijo. Je filmska biografija, ki to ni, ker nismo resno jemali naloge ustvarjanja pesnikovega portreta. Preprosto, ker je to nemogoče. Zato smo se odločili zasnovati film iz izmišljenih in igrivih prvin. Tako smo občinstvu omogočili, da deli pesnikov zanos v njegovih pesmih, njegovem spominu in komunistični ideologiji hladne vojne." (Pablo Larraín)

Cena vstopnice: 4 €. Nakup vstopnic je možen v TIC Vrhnika, na portalu mojekarte.si in pol ure pred predstavo na blagajni Cankarjevega doma Vrhnika. Več informacij na Kino Vrhnika.


Vabljeni!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij