Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
14°C
2°C
JUTRI
5°C
-4°C

Kino Vrhnika: LOVING

4530
Organizator: Zavod Ivana Cankarja Vrhnika
Vstopnina: 4

Art film/Liffe2016, biografska dramaResnična zgodba o rasno mešanem paru, ki je sredi minulega stoletja s tihim bojem za pravico nehote spremenil zgodovino ZDA.

Richard in Mildred Loving sta običajen par iz Virginije. Leta 1958 sta se poročila in po njeni zanositvi začela graditi hišo. Dejstvo, da je on belec, ona pa Afroameričanka, pomeni težavo za tamkajšnje oblasti, ki Mildred zaradi kršenja zakonodaje postavijo za rešetke. Zakonca sta se prisiljena preseliti v Washington, kjer pa se v urbanem okolju ne počutita dobro, zato iščeta način, kako bi se vrnila v domače okolje. Na pobudo neizkušenega odvetnika Bernieja Cohena sprožita sodni postopek proti zvezni državi Virginiji. Ko njun primer doseže vrhovno sodišče, postaja vse bolj jasno, da ne gre več samo za vprašanje njunega bivališča, temveč za pravice vseh rasno mešanih parov v ZDA.

"Ko govorimo o enakosti in medrasnem zakonu, ljudje zelo hitro izpostavljajo svoje politične težnje, v ospredje stopi njihova ideologija, zatečejo se k posplošeni utemeljitvi, ki jo običajno navajajo, kar v resnici ni zares povezano z bistveno resničnostjo obravnavane tematike. Zakonca Loving sta resnična. Vsak dan vstaneta za zajtrk, vsak večer ležeta k počitku in poskušata obdržati zvezo. /.../ Kako je sploh mogoče argumentirati zoper to razmerje?" (Jeff Nichols).

Cena vstopnice: 4 €. Nakup vstopnic je možen v TIC Vrhnika, na portalu mojekarte.si in pol ure pred predstavo na blagajni Cankarjevega doma Vrhnika. Več informacij na Kino Vrhnika.

Vabljeni!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!