Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
14°C
0°C
JUTRI
14°C
1°C

Kino Vrhnika: DRUŽINICA

4750
Organizator: Zavod Ivana Cankarja Vrhnika
Vstopnina: 4

Drama

 

 režija Jan Cvitkovič
scenarij Jan Cvitkovič
fotografija Marko Brdar
montaža Andrija Zafranović
glasba Damir Avdić
zvok Boštjan Kačičnik
scenografija Vasja Kokelj
kostumografija Emil Cerar, Polonca Valentinčič
maska Jasmina Mina Lilić
producenta Andrej Štritof, Aleš Pavlin
koproducent Miroslav Mogorovič
produkcija Perfo Production
koprodukcija RTV Slovenija, Pilon Media
igrajo Primož Vrhovec, Irena Kovačević, Miha Košec, Ula Gulič, Borut Veselko, Vlado Novak, Marjuta Slamič, Eva Stražar, Ludvik Bagari, Nataša Burger

Gradnikovi so srečna družinica. Marko je priljubljen učitelj filozofije na srednji šoli, Dunja pa uspešna vodja razvojnega oddelka v tovarni. Dvanajstletni Taras je obetaven judoist, njegova osemletna sestrica Mala pa živahna, vesela deklica. Njihovo življenje je lepo in mirno. Potem pa nekega dne oba starša nepričakovano izgubita službo in idilično družinsko življenje se nenadoma obrne na glavo. Breme, ki ga starša vedno težje prenašata, vse bolj pada na ramena otrok.

V državi, kjer socialna pomoč temelji na prihodkih izpred dveh let, je meja med normalnim družinskim življenjem in golo revščino zelo tanka. Družinica Jana Cvitkoviča (Kruh in mleko, Odgrobadogroba) je zgodba, ki se v Sloveniji dogaja tako rekoč vsak dan.

Cena vstopnice: 4 €. Nakup vstopnic je možen v TIC Vrhnika, na portalu mojekarte.si in pol ure pred predstavo na blagajni Cankarjevega doma Vrhnika. Več informacij na Kino Vrhnika.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!