Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
2°C
-1°C
JUTRI
-2°C
-3°C

Kino Vrhnika: BUČKO

4774
Organizator: Zavod Ivana Cankarja Vrhnika
Vstopnina: 4

Art film/Liffe 2016; animirani družinski film Zgodba iz otroškega vsakdana sirotišnice v obliki atraktivne animacije zaustavljanja gibov (stop-motion), posnete po romanu francoskega pisatelja Gillesa Parisa.

Ko devetletnemu Bučku nenadoma umre mati, ima občutek, da je ostal sam na svetu. S fantom se spoprijatelji prijazen policist Raymond, ki ga pospremi v rejniški dom, kjer živi polno sirot njegove starosti. Tam Bučko spozna nove prijatelje: tu so Simon, Ahmed, Jujube, Alice, Béatrice in Camille. Vsak ima svojo zgodbo in vse so enako žalostne. A ko dopolniš deset let, se ti razpre svet odkritij. Takrat lahko končno spoznaš, kako je imeti tolpo prijateljev, kako je biti zaljubljen in morda celo to, kaj pomeni biti srečen.

"Sodobni film sirotišnico klasično prikazuje kot kraj zlorabe, zunanji svet pa kot prostor svobode (400 udarcev, Zboristi). Film Bučko vzorec preobrača: zloraba pustoši po zunanjem svetu, v sirotišnici pa vladata umiritev in obnova. Zaradi tega je ta pripoved obenem klasična in sodobna." (Claude Barras).

Cena vstopnice: 4 €. Nakup vstopnic je možen v TIC Vrhnika, na portalu mojekarte.si in pol ure pred predstavo na blagajni Cankarjevega doma Vrhnika. Več informacij na Kino Vrhnika.

Vabljeni!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij