Logo MojaObčina.si

Vrhnika

JUTRI
1°C
-1°C
NED.
1°C
-3°C

Dva vodika, en kisik

3226

Klub vrhniških študentov, Muzej in galerije mesta Ljubljane,

RTV Slovenija in Univerza v Ljubljani Vas vljudno vabimo

v edinstveno okolje opuščenega vrhniškega bazena

 

na prireditev

DVA VODIKA, EN KISIK

 

v petek, 9. junija 2017

od 19.00 do 23.00

Športni park Vrhnika, Tržaška cesta 9, Vrhnika

 

PROST VSTOP

Prireditev bo v primeru dežja prestavljena na kasnejši termin.

 

Prireditev DVA VODIKA, EN KISIK ozavešča javnost o temeljnih  razvojnih vprašanjih lokalne in globalne skupnosti, saj v žarišče postavlja odnos do vode in mladih, dveh temeljnih gradnikov prihodnosti.

 

V letu 2016 sta Mestna občina Ljubljana in Občina Vrhnika v sodelovanju s številnimi partnerji zaključili tri obsežne projekte, ki jih povezuje voda: Ljubljana. Zate ob praznovanju naziva Zelene prestolnice Evrope 2016, VodaWater v izvedbi Muzeja in galerij mesta Ljubljane in Ljubljanica v sklopu Programa EGP 2009–2014. Njihova sporočila bodo preživela le ob aktivnem vključevanju in ozaveščanju mladih, ki so up prihodnosti.

 

Občina Vrhnika ima veliko priložnost, da postane zgleden model razvoja lokalne skupnosti v Republiki Sloveniji. Zato naj lokalna politika prepozna in pripozna model kulturne politike kot temelj razvoja, saj je kultura osrednji državotvorni element naše skupne dediščine in samozavesti bodočnosti. Iniciativa za kulturni in umetniški program bo ob tej priložnosti predstavila predlog Lokalnega programa kulture v Občini Vrhnika 2017-2027, ki je strateški dokument, čigar cilj je revitalizacija in humanizacija dediščine Vrhnike v javnem interesu.

 

Na prireditvi bo potekalo zbiranje prostovoljnih prispevkov za umetniški in kulturni program mladih. Prispevke lahko med 1. 6. in 15. 6. 2017 nakažete tudi na račun: SI56 0202 7008 7586 447 (NLB d.d.), Klub vrhniških študentov, namen: PROGRAM MLADIH. Imena donatorjev in znesek zbranih sredstev bomo javno objavili na spletnih straneh, družbenih omrežjih in v sklopu prireditve Muzejska poletna noč, ki bo v organizaciji Moje Ljubljanice potekala 17. 6. 2017 med 8.00 in 24.00 na več lokacijah na Vrhniki.

 

Program prireditve Dva vodika, en kisik je v priponki.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij