Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Spoštovane občanke, spoštovani občani!

Še malo in pisalo se bo leto 2023.

Živimo v času, ko večina meni, da je težko, da vsi okrog nas delajo nekaj narobe. Želeli bi zavrteti čas nazaj, da bi preskočili nekatere dogodke, naredili kakšno stvar drugače … Ja, ravno slednje je najbolj pomembno – narediti stvari drugače. Časa ne moremo zavrteti nazaj, zgodovine se ne da izbrisati, lahko pa, če si to res želimo, začnemo na svet in življenje gledati drugače. Naj nas ne bo sram reči iskren »oprosti« in tudi drugim oprostiti, če so nas žalili, prizadeli. Drugače izkoristimo dani čas, bodimo prijaznejši do sebe in do ljudi okrog sebe, bodimo strpnejši, bolj dobrodelni, vzemimo si čas za sočloveka, ga poslušajmo, naučimo se ustaviti, se umiriti in se vprašati, kaj nam je v življenju zares pomembno, česa si najbolj želimo, kaj nas osrečuje. Ne pričakujmo od drugih, da se bodo spremenili, da bo nam lažje, temveč se zavedajmo, da moramo za to nekaj storiti sami. Naučimo se biti hvaležni za drobne stvari, za majhne spremembe, za iskrene poglede, nasmehe in stiske rok, objeme ... Vse to nas nič ne stane, naredi pa naš svet prijaznejši in lepši.

Zato vam v teh prazničnih dneh želim, da se umirite, pogledate vase in odvržete prtljago, ki vas bremeni in teži. Tako boste v polnosti začutili toplino božične noči in pozitivno naravnani pogumno vstopili v leto, ki je pred vrati.

Želim vam blagoslovljen božični čas, v novem letu pa trdnega zdravja, veliko ljubezni, miru, strpnosti in seveda pogumnih odločitev.

 

Vaša županja

Oglejte si tudi