Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Zgodovinska nabava v PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Ptički na vejah že kar nekaj let pojejo, da je že skrajni čas, da gasilsko društvo v Prekopi nabavi novo gasilsko vozilo, ki bo skupaj z usposobljenimi gasilci zagotavljalo visok nivo požarne varnosti v domačem okolišu, GPO Vransko, ter po potrebi tudi širše.


V ta namen je bila na seji UO v marcu leta 2019 ustanovljena komisija za nabavo novega gasilskega vozila. Takrat predvsem z namenom ugotovitve stanja trga, tipizacije in pridobivanja ponudb, saj v tistem trenutku nismo bili posebej podrobno seznanjeni s trgom gasilskih vozil. 


Nato smo naslednje leto raziskovali trg, si ogledali preko 20 različnih vozil, sestankovali z vsemi podjetji, ki izdelujejo nadgradnje za gasilska vozila in preverjali, če nam je takšna nabava sploh finančno dosegljiva. V ta namen smo imeli tudi sejo občinskega poveljstva, na kateri je sodeloval tudi župan Franc Sušnik.

Po predstavitvi naših idej ter želja smo se relativno hitro uspeli dogovoriti za občinsko sofinanciranje vozila v višini do 150.000 evrov. Znesek sofinanciranja je sicer zelo visok, kljub temu pa nam bo do zaprte finančne konstrukcije za nabavo vozila brez opreme zmanjkal kar konkreten znesek (pribl. 80.000 evrov). Ta primanjkljaj bomo delno uspeli pokriti s sredstvi iz razpisa Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, delno s privarčevanimi sredstvi, preostanek pa s pomočjo nabirk, donacij ter botrstev. V ta namen bomo letos organizirali kar nekaj dogodkov, o katerih vas bomo podrobno obveščali v naslednjih mesecih.    


Sedaj, ko smo uspeli zbrati vse informacije, so člani na seji upravnega odbora našega gasilskega društva, ki je potekala 6. februarja 2021, sprejeli zgodovinski sklep, da društvo začne formalne postopke za nabavo novega gasilskega vozila GVC 16/25. Nakup bo izveden s pomočjo javnega razpisa, ki bo objavljen v naslednjih tednih. 


V naslednjih mesecih bomo s pomočjo naše facebook strani, spletne strani, občinskega informatorja in vseh ostalih občil skrbeli, da vam dodobra predstavimo vozilo, ki ga bomo nabavili. Na ta način boste imeli vse informacije in se boste lažje odločili, da nam priskočite na pomoč. Pot je namreč dolga, verjamemo pa, da nam bo na koncu uspelo in da se bo v prvih mesecih naslednjega leta v prekopsko garažo zapeljalo novo moderno gasilsko vozilo, ki nam bo vsem v ponos.


V ta namen smo že sedaj začeli z organiziranim zbiranjem sredstev. V kolikor bi nam želeli pomagati, lahko pošljete sporočilo PREKOPA5 na številko 1919 ter donirate 5 evrov za nakup novega gasilskega vozila in opreme.


PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Oglejte si tudi