Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Župnijski poletni oratorij – "ZA BOŽJO SLAVO" 2022

Oratorij z naslovom »Za Božjo slavo« je na Vranskem letos potekal med 25. in 31. julijem. Kar 77 otrok je pod varstvom 23 animatorjev skozi ves teden spoznavalo osrednjo osebnost, svetega Ignacija Lojolskega. Ignacij je bil jezuit, zato smo tudi mi kot gosta na Vransko povabili jezuita patra Marjana Kokalja, ki nam je povedal nekaj zanimivih dejstev o njihovem zavetniku ter nas izzval s kvizom o njegovem življenju.

Obiskale so nas gostje s Centra za krepitev zdravja Žalec in nas poučile o tehnikah sproščanja, o rekreaciji, varnem sončenju ter pikih žuželk. Na dan vodnih iger so prišli gasilci. Pokazali so nam njihovo gasilsko vozilo in opremo ter nam spustili vodno zaveso. Otroci višjih razredov pa so obiskali dom starejših občanov na Vranskem, kjer so naše krajane razveselili z glasbo in plesom.

Zaključna oratorijska maša je potekala na Anino nedeljo in god Ignacija Lojolskega v cerkvi Matere Božje na Čreti, do koder so od Planinskega doma poromali otroci z animatorji in starši. Oratorij je letos res bil zelo uspešen, za to pa so zaslužni prav vsi, ki so na njem sodelovali: animatorji, starši, otroci, sponzorji ter vsi ostali.

HVALA: župniji Vransko, Občini Vransko, OŠ Vransko-Tabor za prostore, kuharicam OŠ, ki so nam vsak dan pripravile odlične obroke, Toniju Habjanu, »Našemu domu«, Župnijski Karitas Vransko, mesarstvu in catering Dolar, vrtnarstvu Sadika, Gostinstvu Lisjak, Pekarni Brglez, gostilni Grof, AMZS centru varne vožnje Vransko, gasilcem PGD Vransko, Pavli Juhart, Sašu Cizeju, Robertu Malopravu, Vesni Pider, Nataši Juhart in vsem ostalim, ki so kakor koli pripomogli k izvedbi tega čudovitega tedna. Bog povrni vsem!                                                         

Amadeja Juhart,  vodja oratorija

(fotografije: Amadeja Juhart)

 

Oglejte si tudi