Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Vlado Rutar daroval diamantno sveto mašo

»Drug drugega ljubite z bratovsko ljubeznijo,«  se je glasilo geslo novomašnika Vlada Rutarja pred 65 leti. Slednji je v nedeljo, 30. junija, daroval diamantno sveto mašo.

Svoj diamantni jubilej je obhajal v župniji na Vranskem, ki se ji je posvetil in se ji popolnoma razdajal 32 let, kar je skoraj polovica njegovih duhovniških let. Še vedno je aktiven, saj zadnja leta vsakodnevno vdano in z veliko pobožnostjo opravlja bogoslužje v domu sv. Rafaela na Vranskem. S tem prinaša mir in tolažbo osamljenim in bolnim oskrbovancem v domu, kjer tudi sam biva.

Ob tem velikem jubileju sta z njim somaševala domači župnik Jože Turinek in domačin  župnik, delujoč v Berlinu, Izidor Pečovnik. Bogoslužje je bilo zato še mnogo bolj slovesno. Izidor Pečovnik je v pridigi povzel Rutarjevo pomembno delo za njega samega, v župniji in širšem slovenskem prostoru. Ob tem slavju so združili glasove domači cerkveni pevski zbori ter hvalo in čast povzdignili še višje v nebo. Ključarji ter drugi župnijski sodelavci so ob koncu svete maše Rutarju v imenu župljanov čestitali in mu zaželeli še veliko zdravja, moči, poguma in božjega blagoslova pri opravljanju njegovega poslanstva.

Ob slavnostnem kosilu je jubilantu Rutarju manjšo pozornost, novi almanah Občine Vransko »Vransko skozi čas«, izročila podžupanja Občine Vransko Nataša Juhart. Poudarila je, da je  Vlado Rutar že vrsto let častni občan Občine Vransko, saj je s svojim delom in zgledi močno doprinesel k prepoznavnosti Občine Vransko v širšem prostoru.

    T. T.

 

Oglejte si tudi