Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
0°C
Oceni objavo

SVETI MIKLAVŽ NA VRANSKEM

 

Kot že vrsto let se je tudi letos sveti Miklavž s svojim spremstvom ustavil na Vranskem. S spremstvom angelov in parkljev se je najprej odpravil v Zavod svetega Rafaela, kjer je obiskal prav vse varovance doma. Veseli so ga pričakali v jedilnici, nekatere, predvsem nepokretne, pa je razveselili kar v njihovih sobah. Skupaj so zmolili nekaj molitvic ter na hitro pokramljali, saj ima sveti mož ta dan veliko prijetnega dela. Razdelil jim je darila, jim zaželel zdravja ter jim obljubil, da jih naslednje leto zopet obišče. 

Zatem je prav tako v Zavodu svetega Rafaela obiskal in obdaril otroke tam zaposlenih. Vsi so korajžno pristopili k dobremu možu in z njim spregovorili nekaj besed, dva mala korenjaka pa sta svetemu Miklavžu brez težav izročila svoji dudi, od katerih se prej nista mogla ločiti. Miklavž je bil vesel tako korajžnih in zgovornih otrok, a se je moral tudi od njih hitro posloviti, saj je moral naprej v farno cerkev svetega Mihaela, kjer ga je nestrpno čakalo preko sto otrok s svojimi starši ter z dedki in babicami.

Dogajanje so ob prihodu popestrili zvoki flavte in orgel ter kasneje tudi prijetni glasovi učencev prvega in drugega razreda, ki so zapeli dve pesmici. V cerkvi je sveti Miklavž vse prav lepo pozdravil in se otrokom zahvalil za veliko prejete pošte in lepe risbice. Po molitvi sveti angel je s pomočjo angelov razdelil darila prav vsem otrokom ter njih in njihove starše prijazno povabil  tudi k obisku nedeljske svete maše.  

Sveti Miklavž je imel na Vranskem veliko dela, od tod pa je moral na pot, da obišče še veliko pridnih otrok.

 

                                                                                                                                                                    Nataša Juhart

Oglejte si tudi