Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
11°C
4°C
JUTRI
12°C
4°C
Deli
2603

ORATORIJ 2019 – IMAŠ MOČ

V tednu od 22. do 28. julija je na OŠ Vransko potekal že deseti oratorij v Župniji Vransko. Letošnji je nosil naslov IMAŠ MOČ.

Več o oratoriju letos je povedala Amadeja Juhart: "Osrednja oseba oratorija je bil Peter Klepec, kateremu je Bog podaril moč – duhovno in telesno. Bog vsakemu od nas da moč, če ga le prosimo zanjo. To je dokazalo 22 animatorjev, ki so bili ves teden odgovorni za kar 82 otrok. Izvajali smo različne delavnice – poslikava obraza, ustvarjanje, ples, šport in kuhanje. V torek so nas obiskale delavke iz Zdravstvenega Doma v Žalcu, v sredo pa sestre usmiljenke iz Šentjakoba ter gasilci PGD Vransko. V četrtek so otroci z animatorji obiskali dom svetega Rafaela, kjer so s starejšimi občani igrali družabne igre in jim s tem krajšali čas, v petek pa nas je obiskal tudi čarovnik Andrej, nad katerim so bili otroci popolnoma navdušeni. Naš oratorij je bil letos tudi dobrodelen. Vključili smo se v akcijo za Madagaskar, kamor smo darovali šolske potrebščine.

Ves teden smo preživeli na osnovni šoli, kjer so nam vsakodnevno hrano pripravljale šolske kuharice. Vsem, ki so kakor koli prispevali k uresničenju oratorija 2019, se najlepše zahvaljujemo."                       

                                           
T. T.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi