Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Dela bodo stala skoraj pol milijona evrov

Z obnovo župnijske cerkve sv. Mihaela na Vranskem so pričeli v maju 2019. Po besedah župnika Jožeta Turineka obnova obsega obnovo temeljev, fasade, celotnega ostrešja, zvonika in kritine. Po navodilu spomeniškega varstva bo obnovljena zunanjost takšna, kot je bila prvotna zunanjost stavbe.
Dela izvaja Gradbeništvo Franc Novak, s. p.,  iz Moravč, celotna obnova pa bo znašala okrog  490 tisoč evrov. Vse poslovne zadeve v zvezi z obnovo vodijo župnijski ključarji: Edi Novak, Vinko Bogataj, Justin Sedeljšak, Franc Šoštar in Franc Beričič. Za njihovo požrtvovalnost so jim  župljani iz srca  hvaležni. Hvaležni so tudi vsem donatorjem: v prvi vrsti vsem faranom, Občini Vransko in vsem podjetnikom ter  Deželni Banki Slovenije za ugoden kredit ter vsem, ki  so kar koli prispevali in bodo še prispevali k obnovi tega starodavnega verskega in kulturnega spomenika  na Vranskem.

Že doslej pa so v Župniji Vransko  veliko prispevali za svoje sakralne objekte, saj imajo poleg številnih kapel tudi šest podružničnih cerkva, ki so lepo vzdrževane.

                                                                                  T. Tavčar

 

 

 

Oglejte si tudi