Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

FARNI PRAZNIK

 

Dragi gospod župnik, ob Vašem in našem jubileju, ko praznujemo 30 let Vašega delovanja na Vranskem, mi ob pogledu na cerkev prihaja na misel Janezov evangelij o desetih gobavcih, ki pravi nekako takole:

 

Ko je eden od gobavcev videl, da je ozdravljen, se je vrnil in z močnim glasom slavil Boga. Padel je na obraz pred Jezusove noge in se mu zahvaljeval. Jezus pa mu je odgovoril: "Mar ni bilo deset očiščenih? Kje pa je onih devet?"

 

Tudi danes nismo tukaj vsi tisti, ki ste nas v teh letih krstili, učili verouk, poročili, pripravljali na  birmo ... Pa vendar dovolite, da se Vam zahvalim v imenu vseh nas in tudi tistih, ki danes in tudi drugače niso prisotni.

 

Zahvalim za vse žrtve, molitve in morda tudi solze, ki ste jih pri Bogu posredovali za nas. Hvala Vam za Vašo zvestobo Cerkvi. Za Vaš zgled, pokončnost, iskrenost in tudi neposrednost v odnosih. Hvala za vse zakramente, ki ste jih podelili, še posebej zato, da se srečujemo ob evharistiji, saj evharistija pomeni "zahvaliti se" in hvaležen človek je v sozvočju s središčem zakramentalnega żivljenja Cerkve.

 

Danes, ob slovesnosti farnega praznika, se zahvaljujemo za Vašo skrb za župnijo sv. Mihaela in prosimo, da bi bili še naprej dobrega zdravja in nam še mnogo let s svojim zgledom in besedo kazali pot k našemu Očetu.

Župnijski pastoralni svet župnije Vransko

 

Oglejte si tudi