Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Sprejem za najuspešnejše učence

V ponedeljek, 20. junija, je  v Kulturnem domu Vransko župan Franc Sušnik svečano sprejel 36 učencev, ki so se v šolskem letu 2021/22 izkazali s posebnimi dosežki na šolskih in glasbenih tekmovanjih ter z učnim uspehom.
Trije izmed njih (Maša Cizej, David Brezovnik, Val Radulj) so prejeli posebno plaketo, županovo petico, za odličen uspeh v vseh letih šolanja. Priznanje župana je prejelo osem učencev razredne stopnje: trije so dosegli zlato, štirje srebrno  priznanje na državnem tekmovanju Logična pošast, eden pa srebrno priznanje na državnem likovnem natečaju otroške grafike – 20. bienalu otroške grafike.

Učenci predmetne stopnje so bili z zlatim priznanjem nagrajeni na državnem tekmovanju za Cankarjevo priznanje ter dvema srebrnima priznanjema na istoimenskem regijskem tekmovanju, s srebrnim priznanjem na državnem tekmovanju Logična pošast in državnem tekmovanju s področja angleščine ter z bronastim Stefanovim priznanjem na regijskem tekmovanju v znanju fizike.

Skupina sedmih učencev je dosegla 3. mesto na mednarodnem tekmovanju Mladi poročevalci za okolje, skupina štirih osmošolcev pa zlato priznanje na festivalu Turizmu pomaga lastna glava. Skupina devetih učencev je z mlado mentorico, dijakinjo Lucijo Klemen, prejela zlato ekipno priznanje in dosegla 2. mesto na mednarodnem tekmovanju First Lego Liga regije Adrija.

Priznanje župana je prejelo tudi šest učencev Glasbene šole »Risto Savin« Žalec za uspešno udeležbo na glasbenih tekmovanjih. Mentorji, ki so učence pripravljali na navedena tekmovanja, pa so prejeli šopek cvetja.

Prireditev je z glasbo popestrila Lara Kropec, učenka citer v razredu Irene Tepej na Glasbeni šoli »Risto Savin« Žalec.

                                                                 T. T.

Oglejte si tudi