Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Začetek nogometne sezone 2022/2023

Nova nogometna sezona se je začela že s 1. avgustom, ko smo pričeli z izvajanjem treningov. Najprej s starejšimi selekcijami, v začetku septembra pa tudi z mlajšimi in najmlajšimi. Prvi septembrski vikend pa je minil tudi v znamenju začetka prvenstvenih tekmovanj.

V petek, 2. 9. 2022, je ekipa U14, ki tekmuje pod imenom Združena Savinjska B, doma pričakala ekipo Šoštanja. Fantje so prikazali izjemno borbeno predstavo, ki jim je prinesla zmago z rezultatom 2 : 0. Na to ekipo smo še posebej ponosni, saj je bila fizična razlika na igrišču očitna, a se kljub vsemu niso ustrašili.

V soboto, 3. 9. 2022, je ekipa U11 gostovala pri kolegih iz Žalca. Fantje in dekle so pokazali ogromno lepih potez. Še posebej nas veseli, da se je tej selekciji pridružilo veliko novih igralcev. Kadetska ekipa pod imenom Združena Savinjska pa se je odpravila na zahtevno gostovanje v Zreče. Naša najštevilčnejša ekipa v tej sezoni je že takoj na začetku prevzela pobudo na igrišču in bila veliko boljši nasprotnik od domačinov. Nekaj težav so imeli pri realizaciji, saj je ekipa sestavljena iz velikega števila fantov, ki se šele spoznavajo, vendar so vztrajali do konca, in v 87. minuti jim je uspelo tekmo dobiti z rezultatom 1 : 0.

V nedeljo dopoldan so se na gostovanje k prijateljem iz Prebolda odpravili fantje U13. Prikazali so izredno všečno igro, ki jim je prinesla tudi pozitiven rezultat. Super vikend pa je zaključila naša najstarejša selekcija U19, ki prav tako tekmuje pod imenom Združena Savinjska. Ekipa je v večini sestavljeni iz lanske šampionske ekipe U17, zato tudi letos kaže izjemne predstave. Tekmo so odigrali na zahtevnem igrišču v Ljubnem, kjer jih je pričakala združena ekipa Mozirje-Ljubno. Naši so pokazali veliko več energije in želje po zmagi, ki so si jo na koncu več kot zasluženo priigrali z rezultatom 1 : 6. Na tem mestu naj še omenimo, da so fantje s prvenstvom pričeli že prejšnjo nedeljo, ko so bili na domačem igrišču uspešnejši od ekipe Dravinje.

Teden kasneje, v petek, 9. 9. 2022, sta bili »na sceni« naši ekipi U15. Združena Savinjska B se je odpravila na gostovanje v Mozirje, medtem ko so fantje iz ekipe A doma pričakali Rogaško. V Mozirju smo spremljali dokaj izenačeno tekmo, v kateri so več poguma v igri pokazali naši igralci, ki so bili na koncu nagrajeni z dvema goloma, ki sta jim prinesla zmago, in sicer Mozirje 1 : 3 Združena Savinjska B. Na Vranskem pa je svojo suverenost iz prvega kola še enkrat potrdila A-ekipa, ki je Rogaško premagala 8 : 0. Že na začetku so brezkompromisno zagospodarili na igrišču in tekmo mirno pripeljala do konca.

V soboto sta bili naši najmlajši ekipi "na terenu". Selekcija U9 je svojo sezono turnirjev odprla v Šmarju pri Jelšah, kjer smo lahko spremljali čudovito kuliso razigranih otrok ter glasnih staršev, ki so jih spodbujali.  Ekipa U11 pa se je odpravila v Ljubno ob Savinji, kjer so odigrali svojo drugo tekmo. Videli smo veliko število zadetkov na obeh straneh, in, kar nas najbolj veseli, ogromno lepih potez, ki so plod dobrega treninga. Prvo domačo tekmo je v soboto odigrala tudi ekipa Združena Savinjska U17. Tokrat smo v Žalcu gostili združeno ekipo Laško-Štore. Petkrat so uspešno premagali nasprotnikovega vratarja ter se tako veselili zmage 5 : 0.

V nedeljo pa je ekipa U13 doma pričakala NK Celje B. Od prve minute dalje so kazali izjemno željo po uspehu in se tako na koncu veselili pozitivnega rezultata, ki zagotovo prinaša dodatno samozavest za prihajajoča tekmovanja.

 

NK Vransko

Oglejte si tudi