Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Veter v laseh – S ŠPORTOM PROTI ZASVOJENOSTI

V soboto, 18. 6. 2022, smo se od 10. ure dalje v občini Vransko ponovno odzvali vseslovenski akciji »Veter v laseh – S ŠPORTOM PROTI ZASVOJENOSTI«.

Na treh lokacijah po občini Vransko (na športnem igrišču pri Športni dvorani Vransko, na igrišču v Prekopi in v športnem parku na Ločici pri Vranskem) se je okoli 70 mladih in njihovih staršev pomerilo in pozabavalo v nogometu, odbojki na mivki, ježi konj, gasilskih veščinah, ritmični gimnastiki, balinčkanju, 1000 gibov in vrvni tehniki. K sodelovanju smo povabili društva in kube, ki delujejo v naši občini.

Na športnem igrišču pri Športni dvorani Vransko so se predstavila številna društva in klubi.

NK VRANSKO je pripravil poligon za izvajanje nogometnega treninga, KLUB ZA RITMIČNO GIMNASTIKO ŠPIČKA je učil osnov gimnastike, KONJENIŠKI KLUB ISLANDER je z ježo konj razveselil prav vsakega, ki je prišel na dogodek. VRANSKE LASTOVIČKE so pokazale 1000 gibov za vsakodnevno razgibavanje telesa, CENTER JAMSKIH DOŽIVETIJ je obiskovalce seznanil z vrvno tehniko, ki jo uporabljajo pri raziskovanju podzemlja. Športno dogajanje so popestrili gasilci iz PGD VRANSKO, ki so prikazali uporabo gasilske tehnike in poskrbeli za prijetno ohladitev (vodna zavesa). MEDGENERACIJSKI CENTER VRANSKO je pripravil družabno-športne igre.

Športni park na Ločici pri Vranskem so zasedli ljubitelji odbojke na mivki. ŠRD LOČICA so poskrbeli za pravi trening-turnir odbojke na mivki.

Dogajanje na športnem igrišču v Prekopi pa je na žalost letošnje leto samevalo. Kljub pripravljenosti KOŠARKARSKEGA KLUBA VRANI VRANSKO, da se izvede tekmovanje v trojkah, ni bilo na igrišče nikogar.  

Športno dogajanje je spremljala dobra volja, lepo vreme in športni duh. Vsaj za nekaj ur smo pozabili na računalnike, risanke, tablice, telefone …


Suzana Blatnik

Oglejte si tudi