Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

UMAG OPEN 2020 – ŠD PAPAGAJI zasedli odlično 2. mesto

Na 12. tradicionalnem odbojkarskem turnirju UMAG OPEN 2020, v konkurenci 57 ekip iz Italije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Slovenije in Hrvaške, je odbojkarska ekipa ŠD Papagaji Vransko dosegla odlično 2. mesto.
ŠD Papagaji se vsako leto redno udeležujemo tradicionalnega turnirja odbojkarjev rekreativcev in veteranov, ki ga organizira hrvaško obalno mesto Umag. Odlična organizacija tega daleč največjega odbojkarskega turnirja na ozemlju bivše skupne države, številna in močna mednarodna zasedba ekip ter druženje športnikov je tisto, kar nas vsako leto januarja znova pripelje v Umag.

 

Turnir se je pričel v soboto, 25. januarja, ob 9. uri in končal s finali v ženski in moški konkurenci pozno zvečer. Tekme so istočasno potekale v dveh velikih dvoranah na skupaj 6 odbojkarskih igriščih. Po razmeroma dobrih, a ne vrhunskih rezultatih v preteklih letih smo letos štartali na višja mesta.

 

Skupinski del turnirja, v katerem smo se pomerili s po eno ekipo iz Hrvaške, Srbije in Slovenije, smo končali na prvem mestu brez poraza. V četrtfinalu smo premagali ekipo iz Kanala ob Soči, v polfinalu pa presenetljivo izločili še lanskoletne zmagovalce iz Hrvaške. Izmed vseh ekip nam je pretrd oreh tako predstavljala le ekipa ŠD HIT Nova Gorica, ki nam je v finalu preprečila osvojitev naslova UMAG OPEN 2020. Kljub temu je končno 2. mesto rezultatski presežek, kakršnega smo si lahko le želeli. Naslednje leto pa gremo še stopničko višje!

 

 

Darko Kramar

Oglejte si tudi