Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

OBČINA VRANSKO JE OB DNEVU DRŽAVNOSTI VABILA NA ČRETO

Planinsko društvo Vransko je letos organiziralo že 22. pohod in rekreativni vzpon S kolesom na Čreto. Kljub slabemu vremenu se je na startu zbralo dvanajst kolesarjev in trije pohodniki. Vsi kolesarji so po 8600 m vzpona in 581 m višinske razlike dosegli cilj, nato pa v planinskem domu izžrebali simbolično nagrado.

Ker letošnje leto zaznamuje pandemija koronavirusa, ki posledično omejuje družabno življenje, je Občina Vransko prvič po osamosvojitvi osrednjo slovesnost ob državnem prazniku združila z navedeno prireditvijo.

Ob 10.30 je v cerkvi Matere Božje na Čreti domači župnik Jožef Turinek daroval mašo za domovino, nato je sledilo družabno srečanje pri planinskem domu, kjer je zbrane nagovoril in jim čestital ob prazniku župan Franc Sušnik. Občina Vransko je za vse obiskovalce koče prispevala topel obrok, za dodatno veselo razpoloženje je skrbel ansambel Veseli Savinjčani.

Tudi letos je na vrhu mlaja ob občinskem grbu in osamosvojitveni lipi na Avtobusni postaji Vransko plapolala slovenska zastava, le da mlaja niso postavili člani Folklornega društva Vransko, ampak je bil zaradi varnosti postavljen strojno. 

Planinsko društvo Vransko se zahvaljuje donatorjem, ki so z nagradami podprli prireditev, ter OO RK Vransko za merjenje krvnega tlaka kolesarjev na startu in za zdravstveno spremstvo na poti.

 

Suzana Felicijan Bratož

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi