Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Veselo na pot – na CICI pohod!

V Vrtcu Vransko dajemo velik poudarek na gibanju v naravi. Okolica vrtca nam nudi številne možnosti za aktivnosti v naravi. Tako smo lepe dneve v marcu izkoristili za CICI pohod.

Tokrat smo se poleg hoje posvetili še drugim naravnim oblikam gibanja: plazenje, plezanje, skoki, metanje in lovljenje predmetov, prenašanje bremen, hoja po različnih terenih za razvijanje ravnotežja in koordinacije.

»Gibalni razvoj je v ospredju predvsem v prvih letih življenja in poteka od naravnih in preprostih oblik gibanja do sestavljenih in zahtevnejših športnih dejavnosti. Tako otroci pridobijo raznovrstne gibalne izkušnje, ki jim prinašajo veselje in zadovoljstvo.« ( Kurikulum za vrtce, 1999, str. 25)

Vse skupine so se podale na pot po okolici Vranskega in iskale izzive in ovire, ki so jih otroci spretno premagovali po svojih zmožnostih. Otroci starejših oddelkov so si za svoj cilj izbrali daljše poti (jama Vetrnica, Kovk, Briše, cerkev na Taboru, Prapreče), mlajši otroci pa so odkrivali nove izzive v okolici vrtca (Gorica, Brvarjev grič).

Bogatejši za nove izkušnje ter občutek veselja in dobrega počutja, ki nam ga daje gibanje v naravi, se že veselimo naslednjega CICI pohoda.


Koordinatorici: Nada Kolar in Maja Gams

Oglejte si tudi