Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

MALI TURISTI IZ VRTCA VRANSKO


Turizem v vrtcu je že naša stalnica, saj smo že nekaj let vključeni v projekt Otroci in turizem. Le-ta  poteka v sodelovanju s Turistično zvezo Slovenije pod naslovom »Z igro do prvih turističnih korakov«. Letošnja rdeča nit projekta je Voda in zdravilni turizem.

Otroci si razvijajo naklonjen, spoštljiv in odgovoren odnos do žive in nežive narave. Z dejavnostmi pri otrocih spodbujamo različne pristope k spoznavanju narave.

V projekt je vključenih pet oddelkov drugega starostnega obdobja. Spoznavamo domači kraj, njegove danosti in posebnosti. Otroci raziskujejo naravne značilnosti bližnje in malo širše okolice vrtca. Letošnje aktivnosti bodo namenjene raziskovanju voda v okolici.

Otroci pri projektu pridobijo nove, prijetne izkušnje in poglabljajo vez z domačim krajem.

Ob svetovnem dnevu turizma smo se podali v različne smeri v našem kraju. Podali  smo se do vodnega rezervoarja na Gorici. Pot nas je vodila do Homskega mlina, kjer so otroci preizkušali mlinčke iz odpadnega materiala v potoku Merinščica. Daljši sprehod smo izkoristili za raziskovanje na Ločici, kjer smo si ogledali ribnik, izvir potoka, vodnjak ali "štepih" in bazen. Vodo v naravi smo raziskovali v različnih oblikah in ugotovili, da brez vode ne moremo živeti.

                                                                                                                                     Simona Kopitar

 

Oglejte si tudi