Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Zadnji šolski dan in BQL

Zadnji šolski petek v letu 2018 smo doživeli v zelo prazničnem vzdušju. Na razrednih urah smo z razredniki spregovorili o pomenu bližajočih prazničnih dni, ki so zelo pomembni za obstoj našega naroda, naše kulture in tradicije. Veliko lepih in spodbudnih besed je bilo izrečenih, vse pa so okrepile medsebojno spoštovanje in pomoč, srčnost ter naše želje po zdravju, sreči in uspehu.

S temi radostnimi občutki smo najprej skupaj v športni dvorani zaznamovali slovenski državni praznik dan samostojnosti in enotnosti. Učenci 9. a-razreda so pripravili dramsko igro in nas spomnili na dogodke iz leta 1990, ko smo Slovenci na plebiscitu odločali o obstoju naše države. Ponosno so predstavili slovenske simbole: himno, zastavo in grb. Učenci 4. b in 5. c-razreda POŠ Tabor pa so program popestrili s slovenskimi ljudskimi izštevankami in ljudskim plesom. Zapeli in zaigrali so tudi slovensko ljudsko: Jaz pa pojdem na Gorenjsko.

Sledilo je veliko presenečenje kot praznično darilo šole za vse učence. Na odru sta zapela pevca glasbene skupine BQL, ki s projektom SLOVENSKE LJUDSKE SO KUL navdušujeta staro in mlado. Pridružila se jim je še Nika Zorjan in skupaj so dvignili dvorano na noge.

Prireditev so pripravili mentorji: Zlatka Avžner, Vanja Govek, Simona Jan, Jože Toplak, Tina Žličar in Tadeja Zupanc.

Učenci so navdušeno povedali:

Prireditev se mi je zdela zelo zanimiva in poučna, saj so glasbeniki naredili pravo zabavo. BQL sta ljudske pesmi predstavila zelo sodobno, zelo »kul«. V nastop so vključili tudi publiko, cela dvorana je pela in plesala. Odlično presenečenje! (devetošolka)

Predstava je bila zanimiva. Najbolj všeč pa mi je bil drugi del z BQL in Niko Zorjan, saj sem njihova velika oboževalka. Zelo rada jih poslušam. (sedmošolka)

Na koncertu mi je bilo zelo »kul«, ker si nisem predstavljal, da so slovenske ljudske pesmi lahko tako dobre. (sedmošolec)

Mentorica: Tadeja Zupanc

 

Oglejte si tudi