Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
0°C
Oceni objavo

Videokonferenca s francoskimi učenci

Na zadnji šolski dan v tem šolskem letu smo se učenci 3. a-razreda odločili, da preko aplikacije Skype pokličemo naše prijatelje v Francijo.

Ker se nismo želeli samo pogovarjati, smo učencem pripravili nekaj ugank. V teh ugankah smo skozi pantomimo in risanje predstavili najbolj značilne stvari za našo deželo in naš kraj. Učenci so s pantomimo predstavili vranski grb, kranjsko čebelo ter Lavoslava Schwentnerja. Narisali pa so Postojnsko jamo in slovenski grb. Naloge niso bile pretežke in so jih francoski učenci kar hitro rešili.

Podobne uganke so nam zastavili tudi francoski učenci. S pantomimo so pokazali galskega petelina, žabo, saj so žabji kraki znani kot njihova tipična jed, ter Eifflov stolp. Narisali pa so polža kot svojo kulinarično specialiteto.

Na koncu smo skupaj zaplesali še ples, ki smo se ga naučili, ko so bili francoski učenci v Sloveniji na izmenjavi, za zaključek pa smo odigrali še eno igro potapljanja ladjic, v kateri smo prepričljivo zmagali.

Čeprav smo imeli nekaj težav s povezavo in smo morali klic večkrat ponoviti, je bila to za nas zanimiva izkušnja. Upamo, da se bo takšen klic še kdaj ponovil.

 

Katja Brezovnik in Polona Vodičar

Oglejte si tudi