Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Naj pesem pove

 V sredo, 19. 4., smo se ljubitelji poezije spet zbrali na Osnovni šoli Prebold, kjer je potekalo že 22. srečanje Naj pesem pove.

S prireditvijo so počastili 40. rojstni dan Sapramiške avtorice Svetlane Makarovič. Del programa so bili mladi pesniki s šestnajstih šol. Posebnost natečaja je, da na njem ni zmagovalcev in nagrajencev, ampak je pomembna in objavljena prav vsaka poslana pesem. Med vsemi pesniki smo ponosno prisluhnili tudi trem našim ustvarjalcem. Svoje pesmi so predstavili David Lukman iz 4. b, Justina Jerman iz 6. a in Marcel Semprimožnik iz 9. a. Marcelu velja posebna zahvala in pohvala, saj nas je na pesniškem srečanju zastopal prav vsako leto. Najbrž mu je bila zato naklonjena sreča, da je bil med štirimi izžrebanci, ki so na prireditvi prejeli knjižno nagrado.

Gost prireditve je bil glasbenik in imitator Tilen Artač, ki nas je najprej obiskal kot Svetlana Makarovič, nato pa še v svoji lastni podobi. Prisluhnili smo zanimivemu in zelo zabavnemu intervjuju z njim in se nasmejali mnogim imitacijam in zgodbam iz njegovega življenja. Na koncu smo se posladkali s slastnimi ocvrtimi miškami in sočnimi jagodami ter se fotografirali z gostom.

Hvala tudi vsem drugim pesnikom, ki so prispevali svoja dela za pesniški natečaj. Vsa so objavljena v brošuri, ki je izšla ob zaključku natečaja. To so še: Petra Kreča, Pia Eva Gojznikar, Taja Vecej in Zala Lukman iz 4. b, Simon Zajec iz 9. a in Lucija Klemen iz 7. a.

Marcel je o svojem ustvarjanju takole zapisal: »Za natečaj Naj pesem pove z veseljem pišem pesmi že od četrtega razreda dalje, zato mi je bilo v čast, ko sem bil izžreban kot eden izmed dobitnikov simbolične nagrade v obliki pesniške zbirke. V teh letih sem ob spodbudi mentorice ge. Polone Učakar tudi napisal kar nekaj del za različne natečaje, ki so bila nagrajena in predstavljena širši javnosti. Mislim, da je pisanje pesmi dar, ki se ga ne bi smel nihče sramovati. Kdor ima v sebi pesniški oz. pisateljski duh, bi ga moral nenehno negovati in razvijati, da bi lahko nastajale še večje umetnine.«

Želimo mu veliko navdiha tudi na srednješolski poti.

Pesnike sva spodbujali in spremljali mentorici Simona Jan in Polona Učakar.

Polona Učakar

Oglejte si tudi