Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

KUHARSKO-VRTNARSKI KROŽEK PRIPRAVLJAL ZELENJAVNE PITE

Na majskem srečanju članov kuharsko-vrtnarskega krožka smo se odločili, da pripravimo pito na malo drugačen način, in sicer špargljevo pito. Šparglje v tem času najdemo na vseh policah v trgovini, marsikdo pa jih goji tudi doma. Ker pa učenci niso najbolj navdušeni nad to zelenjavo, smo pripravili še njim ljubšo sirovo pito, šunkino pito s sirom, korenčkovo pito ter špinačno pito. Po navadi sva z mentorico sproti razlagali recept in postopek priprave, na koncu pa so ga učenci zapisali. Tokrat pa je bilo malo drugače. Kuharji so morali po skupinah sami brati recept in po njem narediti testo ter maso za nadev. Za testo so zmešali moko, maslo, vodo in sol ter ga dali počivati v hladilnik. Medtem so zmešali jogurt, smetano, jajca, sir, začimbe in sestavino, za katero so se odločili. Blitvo za špinačno pito smo nabrali kar na šolskem vrtu, prav tako začimbe za vse ostale pite. Ker pa brez sladice seveda ne gre, so si učenci narezali različno sadje ter dodali sladoled in smetano. Med peko pit v pečici smo nekaj časa preživeli na šolskem vrtu. Visoke grede so polne slaka, zato smo jih očistili. Nasadili smo nekaj sadik paradižnika, paprike in zelišč, ki smo jih prejeli iz vrtca Polzela, ki je prav tako vključen v  projekt ITR Šolski ekovrt. Mi pa smo njim iz našega vrta dali por, ognjič, peteršilj ter nekatera semena. Malo smo si vzeli časa tudi za igro in sprostitev. Tokrat so kuharji odšli s srečanja zares siti in zadovoljni.

                                                                                                          Nataša Pečovnik

Oglejte si tudi