Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

DEVETOŠOLCI V IZJEMNIH ČASIH

Vsaka generacija devetošolcev je izjemna, a generacija 2005 je med najbolj izjemnimi. To so nam dokazali s svojimi rezultati, z osvojenim znanjem, odgovornim delom in ravnanjem. Po mojem mnenju in po mnenju mentorjev ter učiteljev, ki so jih spremljali, so nas navduševali z odnosom, ki je bil spoštljiv, iskren, zvedav in odgovoren. Mentorjem in učiteljem so postali pravi partnerji in sodelavci. 

Le malo je generacij, ki bi skoraj vsa leta šolanja posegale po najvišjih priznanjih na državnem nivoju in postale prepoznavne v mednarodnem okolju. Generacija 2005 je to zmogla. Dosežke so pridobivali na različnih področjih. Navduševali so nas z lepimi stvarmi, razvijali svoje talente in močna področja. Ponosna sem na njih, saj so pripomogli k prepoznavnosti šole, ko so osvajali različne pohvale, priznanja in nagrade. 

Da so izjemna generacija, nam je pokazal tudi sedanji poseben čas, ko so in ko smo prav ob zaključku njihovega šolanja kar nekaj tednov preživljali pouk na daljavo. V tem času so dokazali, da znajo biti samostojni, delavni in aktivni. Vestno so opravljali naloge in vse zadolžitve, ki so jih prejeli. Dokazali so, da je znanje tista vrednota, ki največ šteje in ki jim je nihče ne more vzeti. Odlikovali pa se niso le z znanjem, ampak tudi s svojo preprostostjo, z iskrenostjo, s strpnostjo, spoštljivostjo, samozavestjo in s čutom za pomoč. Vem, da zmorejo marsikaj in še več. Prepričana sem, da vsak od njih v sebi skriva biser, ki bo na njihovi bodoči poti postal še bolj svetleč in dragocen.

Devetošolcem 2020 zato želim vse dobro in se jim zahvaljujem za njihov prispevek k prepoznavnosti šole ter za vse lepe trenutke, ki smo jih preživeli skupaj.

 

Majda Pikl, ravnateljica

 

Oglejte si tudi