Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Bralna noč

V mesecu novembru smo tudi za učence 4. a-razreda organizirali bralno noč. Bralne noči se je udeležilo 13 učencev. Če so se učenci želeli udeležiti bralne noči, so morali prebrati eno izmed knjig Nataše Konz Lorenzutti in izdelati vstopnico za bralno noč. Tema bralne noči so bile knjige omenjene avtorice. Vse naloge so se nanašale na njena dela. Več o samem dogodku si lahko preberete v zapisu učencev.

Enajstega novembra smo imeli učenci 4. a-razreda bralno noč. Zbrali smo se ob 17.30. Najprej nas je čakala prva soba pobega. Poiskati smo morali kose papirja in jih sestaviti. Na listih smo dobili uganke. Ko smo ugotovili rešitve vsake naloge, smo dobili kodo za odprtje ključavnice.

Nato smo pisali zgodbe. Ajan, Jakob in jaz smo napisali zgodbo z naslovom Na taborjenju z muckom. Po predstavitvi vseh zgodb smo izbrali zgodbo, ki nam je bila najbolj všeč. Najboljša zgodba po mnenju učencev 4. a je bila zgodba z naslovom Pasji prijatelj. Nato smo imeli večerjo. Po večerji smo šli na svež zrak in kratek sprehod po Vranskem. Zunaj je bilo zelo megleno.

Ko smo se vrnili, smo imeli v knjižnici še drugo sobo pobega. Ta soba pobega mi je bila zelo všeč, saj so bile naloge zanimive, drugačne, sodelovati smo morali vsi, če smo želeli priti iz knjižnice. Naloge smo uspešno rešili.

Nato smo se pripravili za spanje, pripravili smo si blazine, si poiskali prostor v knjižnici, nato pa smo imeli še čas za različne igre. Jaz sem čas raje namenil branju. Pred spanjem sem prebral dve knjigi Pasji mož. Po branju nam je učiteljica prebrala še knjigo Skrivnostna mumija. Zelo hitro sem zaspal.

Liam Rajh, 4. a


Bil je lep večer. Prišli smo na bralno noč. Bilo je razburljivo. Najprej smo odložili nahrbtnike, vrečke in torbe in začeli s prvo sobo pobega. Ta je bila v našem razredu. Po uspešni rešitvi nalog in "odklenitvi" razreda smo pisali zgodbe.

Nato smo večerjali. Po večerji smo odšli na svež zrak. Nato nas je čakala druga soba pobega. Odšli smo v knjižnico, iskali listke in namige. Dela je bilo kar veliko, preden smo vse rešili in odklenili vrata knjižnice. Nato smo se pripravili na spanje. Umili smo si zobe in se oblekli v pižame. Nato smo v tišini 30 minut brali knjige. Po tem branju nam je naša gospa Polona prebrala knjigo z naslovom Skrivnostna mumija. Po prebrani zgodbi najprej seveda še ni bilo miru, a potem smo zaspali.

Val Kramar, 4. a


Mentorici Polona Vodičar in Katja Brezovnik

Oglejte si tudi