Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Skupaj do novega vozila!

V preteklih mesecih smo vam že dodobra predstavili največjo investicijo v zgodovini PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik, ki se je res veselimo tako stari kot mladi.



V samem procesu nabave se je v prejšnjem mesecu zopet zgodilo veliko stvari. Uspelo nam je namreč izpeljati javni razpis za nabavo novega vozila GVC 16/25. Na razpisu je bilo izbrano podjetje Gasilska vozila Pušnik,

d. o. o., iz Črešnjevca pri Slovenski Bistrici. Skupna cena vozila brez gasilske opreme je bila določena na 230.744,70 evrov (z DDV).

Dodatne gasilske opreme (cevi, agregat ipd.) pa je še za približno 30.000 evrov. Sicer bomo v vozilu uporabili kar nekaj stare opreme, kljub temu pa bomo še vedno morali dokupiti kar nekaj nove opreme, ki je do sedaj v društvu nismo imeli.


Kot smo že v preteklosti večkrat povedali, nam bo Občina Vransko pri nabavi vozila konkretno prišla nasproti, saj nam zagotavlja kar 150.000 evrov, s katerimi nam bo pomagala pokrivati kredit za nabavo novega vozila v naslednjih 7 letih.

Razlika med nabavno ceno vozila ter stroškom kredita in zneskom občinskega sofinanciranja je dobrih 100.000 evrov, zato bomo morali napeti res vse sile za uspešno nabiranje sredstev.

Računamo, da si bomo del kredita (približno 20.000 evrov) lahko povrnili s strani razpisa GZRO, kjer Uprava RS za zašito in reševanje ob izpolnjevanju razpisnih pogojev vsako leto delno sofinancira nabavo novih gasilskih vozil in opreme. Na razpis smo se dobro pripravili in verjamemo, da bomo tudi uspešni.

V določeni meri smo se na nabavo tega gasilskega vozila pripravili tudi v našem društvu – s skrbnim varčevanjem v preteklih letih smo kljub uspešnim projektom v preteklem letu uspeli privarčevati nekaj sredstev, ki jih bomo namenili za nabavo gasilskega vozila in tipske opreme. Vseeno pa ne smemo pozabiti na stalne stroške nabave zaščitne opreme in izobraževanj. Nič nam ne bo namreč koristilo lepo novo vozilo, če gasilci ne bodo imeli škornjev in rokavic. Zato moramo s sredstvi še naprej ravnati izjemno preudarno.


Ker pa se zavedamo, da se to vozilo nabavlja predvsem za vas, spoštovane občanke in občani, pri nabavi delno računamo tudi na vašo podporo.

Kot je pri tovrstnih projektih v navadi, bomo v juniju 2021 organizirali nabirko donatorskih sredstev. Naše gasilke in gasilci bodo v tem mesecu opravili obhod po vseh gospodinjstvih v krajih našega rajona – Prekopa, Čeplje, Stopnik ter okolica. Zelo bomo veseli, če nas boste sprejeli ter nam namenili kakšen dar, s katerim si bomo olajšali to naše breme, ki bo nad nami naslednjih 7 let.

Zelo bomo veseli vsakega, še najmanjšega daru. Kljub temu pa smo določili lestvico botrov za tiste, še posebej radodarne, ki se jim bomo ob blagoslovu vozila zahvalili na prav poseben način.

Zavedamo se, da so še posebej v dobi pandemije časi težki in da veliko ljudi ne živi v izobilju. Ker pa vemo, da bi marsikdo kljub vsem težavam želel biti boter novemu vozilu, bodo naše gasilke in gasilci ob obiskih s seboj imeli tudi položnice, s katerimi se lahko zgornje zneske doseže na »lažji« način.

Sredstva lahko nakažete tudi neposredno na naš transakcijski račun, SI56 0400 1004 8740 064, z namenom »Nakup novega vozila in opreme«.

Kot zadnja opcija pa je še vedno na voljo naša že znana številka 1919, kamor lahko v vsakem trenutku pošljete sporočilo z vsebino PREKOPA5 in na ta način darujete 5 evrov za nabavo novega vozila.

Praviloma smo sicer gasilci tisti, ki pomagamo. Kljub temu pa tokrat mi potrebujemo vašo pomoč! Hvala za vašo podporo in razumevanje.

Na pomoč!


PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Oglejte si tudi