Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Pustno dogajanje na Vranskem

Na Vranskem so pustno dogajanje že 64. leto zapored zaznamovali generali Vranarji, ki so tudi letos teden dni pred pustom prevzeli pustno oblast in uzakonili pustna pravila. Kljub trenutnim epidemiološkim razmeram niso vrgli puške v koruzo, ampak so organizirali veliki Vranski pustni karneval, ki je potekal po navodilih NIJZ generalštaba.

Zaradi trenutno veljavnih ukrepov so bile letos vse aktivnosti pričakovano drugačne kot pretekla leta. Predaja ključa je potekala v strogi tajnosti, z varnostno razdaljo in uporabo razkužil. Dogovor, ki so ga sklenili z vranskim županom Francem Sušnikom, je bil, da se sredstva, namenjena za letošnji karneval, namenijo za karneval leta 2022. Pustno oblast so prevzeli v pravem času, saj bo naslednjih 14 dni ključnih.

Na pustno soboto se je Veliki Vranski Pustni Karneval ob 14. uri in 64 sekund selil s trga na splet. Tako so Vranski generali obiskovalcem karnevala ponudili ogled preteklih karnevalov. Karnevala pa so se med drugimi udeležile številne znane osebnosti: sam predsednik vlade Janez Janša, prvak opozicije Marjan Šarec in župan Občine Vransko Franc Sušnik. Vsi so obljubili, da se vidimo naslednje leto, ko ne bo več korone.                                                                      

T. T.

Oglejte si tudi