Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Pridružite se nam: bodite bolničar/bolničarka Rdečega križa Slovenije

Žalec, 20. 9. 2021 - Zakon o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami v 76. členu opredeljuje enote in službe civilne zaščite, med njimi tudi enote za prvo pomoč. Prva pomoč je neposredna zdravstvena oskrba, ki jo dobi poškodovanec ali nenadno zboleli na kraju dogodka in čim prej po njem ter je opravljena s preprostimi pripomočki in z improvizacijo. Pri prvi pomoči je treba ukrepati naglo, pravilno in v pravem zaporedju. Laična prva pomoč traja toliko časa, dokler ne pride strokovna pomoč.

Pripadniki enot za prvo pomoč se izobražujejo na 45-urnih tečajih prve pomoči, znanje pa obnavljajo na krajših obnovitvenih tečajih. Tako so seznanjeni z najnovejšimi doktrinarnimi smernicami s področja prve pomoči. Temeljno znanje, ki ga člani enot na tečajih pridobijo, je usmerjeno v preverjanje vitalnih življenjskih funkcij, oživljanje, preprečevanje krvavitev, prepoznavanje nenadnih bolezenskih stanj.

Če ste pripravljeni sodelovati v 6-članski ekipi prve pomoči RKS – OZ Žalec; pomagati ljudem, zagotavljati zdravstveno varstvo na prireditvah, pomagati zdravstvenemu osebju v bolnišnicah, sodelovati na masovnih vajah z ostalimi službami, pošljite e-sporočilo na naslov: zalec.ozrk@ozrks.si do 31. decembra.

Več informacij v zloženki:

Oglejte si tudi