V ravnokar zaključenem koncu tedna je na Ptuju potekala že 30. prireditev Dobrote slovenskih kmetij. Osrednji del prireditve predstavlja državno ocenjevanje prehranskih izdelkov s kmetij in razstava nagrajenih živil.
Priznanja za seznorično kakovost proizvedenih živil so prejele tudi kmetije iz zagorske občine:
- Kmetija Sešlar iz Podlipovice je prejela priznanja za mlečne izdelke iz biodinamične pridelave - za surovo maslo bronasto, za poltrdi sir srebrno priznanje in za albuminsko skuto zlato priznanje,
- Franc Lazar iz Orehovice je za gozdni med prejel bronasto priznanje,
- Albin Ravnikar iz Spodnjih Izlak pa je prejel zlato priznanje za kruh iz krušne peči in bronasto za orehovo potico.
Več o prireditvi in rezultatih najdete na
Priznanja za seznorično kakovost proizvedenih živil so prejele tudi kmetije iz zagorske občine:
- Kmetija Sešlar iz Podlipovice je prejela priznanja za mlečne izdelke iz biodinamične pridelave - za surovo maslo bronasto, za poltrdi sir srebrno priznanje in za albuminsko skuto zlato priznanje,
- Franc Lazar iz Orehovice je za gozdni med prejel bronasto priznanje,
- Albin Ravnikar iz Spodnjih Izlak pa je prejel zlato priznanje za kruh iz krušne peči in bronasto za orehovo potico.
Več o prireditvi in rezultatih najdete na