Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

"Prostofer" se je v Občinah Tabor in Vransko dobro uveljavil

Glede na pozitivne izkušnje s prevozi starejših v sosednjih občinah sta k vseslovenskemu trajnostnemu projektu za mobilnost starejših v začetku leta 2022 pristopili tudi Občini Tabor in Vransko.

Prva dva meseca je bilo opravljenih dvanajst prevozov le za občane Občine Vransko, nakar so se z marcem začeli posluževati tovrstnih prevozov tudi občani Občine Tabor. Kot je razvidno s spodnje tabele, se je uporaba storitve do konca leta med obema občinama dokaj izenačila.

 

Občina Tabor

Občina Vransko

Skupaj

Vozniki prostovoljci

9

7

16

Uporabniki storitve

23

18

41

Št. prevozov v zdravstveni dom

13

19

32

Št. prevozov v bolnišnico

39

14

53

Št. prevozov v lekarno

0

1

1

Št. prevozov v trgovino

0

3

3

Št. prevozov v dom upokojencev

0

6

6

Št. prevozov v banko

0

7

7

Št. prevozov na upravno enoto

0

2

2

Št. prevozov na pokopališče

1

0

1

Št. prevozov drugo

1

4

5

Skupaj št. prevozov občanov

54

56

110

Pri izmenjavi skupnega vozila obe občini dobro sodelujeta ob dejstvu, da prostovoljni vozniki izvajajo prevoze med tednom skoraj vsak dan, včasih pa tudi ob koncu tedna.

Srčnim voznikom prostovoljcem, ki s skrbnostjo in odgovornostjo priskočijo na pomoč starostnikom, se za njihovo nesebično delo iskreno zahvaljujemo, hkrati pa vabimo k sodelovanju tudi nove prostovoljce.

Vse starejše, ki brezplačne prevoze v zdravstvene in javne ustanove potrebujejo, ker jim jih ne morejo zagotoviti svojci ali bližnji, pa vabimo, da vsaj tri dni pred prevozom (vsak delovnik med 8. in 18. uro)  pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 10 10. 

V klicnem centru bodo zabeležili vaš prevoz in obvestili prostovoljnega voznika, ki vas bo na dan prevoza prišel iskat na dom in odpeljal na želeno lokacijo. Počakal vas bo, da vse opravite, nato pa vas bo odpeljal nazaj domov.

Želimo si, da se občani čim večkrat poslužujete potrebnih brezplačnih prevozov, ob tem pa vam želimo varno in srečno pot.

Pripravili Saša Zidanšek Obreza in Suzana Felicijan Bratož.

Oglejte si tudi