Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
22°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
907

Ko smo po 50 letih spet sedli v šolske klopi ...

Generacija, ki je leta 1970 uspešno zaključila Osnovno šolo Vransko, se je sicer sestajala vsako desetletje, vendar v največjem številu smo se zbrali prav na 50. obletnici. Končala sta dva razreda. Skupaj nas je bilo 62, pokojnih je žal že 12 sošolcev. V šolo smo hodili z Vranskega in okoliških vasi, pa iz Tabora, Gomilskega, Izlak, Trojan, Motnika. 

Sedaj večina živi v Savinjski dolini, nekateri v Ljubljani, Domžalah, Komendi, na Škofljici, v Motniku in na Trojanah, en sošolec pa v Hočah. 

Ena sošolka živi v Nemčiji, ena v Avstriji in ena v Franciji. Kljub staremu seznamu izpred desetih let z večino še poštnih telefonskih številk, smo s pomočjo sodobnih komunikacijskih poti našli in obvestili vse. Dogodka se je udeležilo 34 sošolcev.

Žal se srečanja ni udeležil razrednik Adi Zore. Razredničarka Slavica Plavčak pa je žal pokojna.

Povabili smo še nekatere druge učitelje, ki živijo na Vranskem in so nas učili med obiskovanjem šole, pa se srečanja žal niso udeležili.

Pozdraviti nas je prišla le Marija Satler (Rehar).

23. junija letos smo se zbrali pred Osnovno šolo na Vranskem, kjer nas je sprejela ravnateljica šole Majda Pikl. Skupaj smo se sprehodili po razredih, ki smo jih obiskovali, in skupaj obujali spomine na učitelje in sošolce. Ogledali smo si tudi našo drugo šolo, kjer je sedaj vrtec.

Srečanje smo nadaljevali pri Grofu in obujali spomine na brezskrbne šolske dni.

Na fotografijah smo nekoč in danes.

 

Zapis pripravila Bojana Virjent.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi