Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Drobtinica 2019

Skupaj smo zbrali 4055,80 evrov, na Vranskem 326,92. Zelo malo vemo, kako živijo mladoletni otroci, ki so socialno ogroženi. V kakšnih okoliščinah živijo? Kako slabe materialne življenjske okoliščine prizadenejo njihovo človeško dostojanstvo, upe za prihodnost? Kaj sanjajo?

Pri Rdečem križu Slovenije ne poznajo odgovorov na vsa ta in še mnoga druga vprašanja, želijo pa storiti, kar morejo. Jasno jim je, da ob tako velikih potrebah pomagajo le nekaterim in žal ne vsem otrokom. Lahko pa ozaveščamo javnost o stiskah otrok zaradi revščine. Z enodnevno kampanjo Drobtinica 2019 želijo prav to. Zbrati kar največ sredstev za šolske sklade v svojih okoljih in obenem ob svetovnem dnevu hrane, 16. oktobru, in mednarodnem dnevu boja proti revščini, 17. oktobru, delovati kot socialni aktivisti za socialno dobro otrok.

Zelo so veseli, da je Mercator, d. d., akcijo podprl tudi letos. K uspehu Drobtinice pomembno prispeva s promocijo akcije v svojih  prodajalnah in še posebej z velikodušno donacijo kruha in drugih pekovskih izdelkov. Poleg njega so donatorji še: Aleš Urlep, s. p., Gora Oljka, Pekarna Pocajt Grče, Pekarna Forteza Polzela, Pekarna Toni Pek Žalec, Pekarna, slaščičarna, trgovina, bar, Natalija Peternel, s. p., Parna pekarna, Peter Kuder, s. p., Levec, Trgovina Fijavž Šempeter, Trgovina Rimljan in  Suzana Bukovnik, Šempeter. Ostale izdelke so prispevali še: Kmetija Turnšek Braslovče, Trgovina Jager Braslovče, Mlekarna Celeia Arja vas in Kmetija Flis Spodnje Grušovlje. Veliko domačih izdelkov so prispevali prostovoljci krajevnih organizacij Rdečega križa in otroci osnovnih šol.

Žalsko območno združenje RK je organiziralo Drobtinico na osmih lokacijah v soboto, 19. oktobra, in v zameno za izdelke na stojnicah so KO RK prejele prostovoljne prispevke:

-------------------------------------------------------------------------------------------------

v Preboldu  665,61 evrov, na Polzeli 769,16, v Levcu 214,10, Braslovčah 298,00, v Žalcu 528,79, na Vranskem 326,92, v Petrovčah 404,90, v Šempetru 848,32, skupaj torej 4055,80 evra.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Zbrana sredstva bodo namenili socialno ogroženim otrokom za zdravstveno letovanje naslednje leto in šolske aktivnosti. Prispevate lahko tudi tako, da pošljete SMS na 1919 z besedo DROBTINICA in prispevate 1 evro ali DROBTINICA5 in prispevate 5 evrov. 

                                                                                                             T. Tavčar                                  

 

Oglejte si tudi