Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Kaj storiti v primeru izgube, pogrešitve ali tatvine osebnega dokumenta?

Se vam je že zgodilo, da ste iskali svoj osebni dokument, ki vam ga žal ni uspelo najti doma, na polici, kjer ga običajno shranjujete, pa bi moral biti. So vam ukradli torbico, kjer ste poleg ostalih osebnih stvari imeli osebno izkaznico, potni list, vozniško dovoljenje, prometno dovoljenje itd.? Nihče si tega ne želi, pa vendar, če se znajdete v takšni situaciji: kaj (morate) storiti?

 

Če ste potovalni dokument (osebna izkaznica, potna listina) izgubili, so vam ga ukradli ali ga pogrešate, morate to čim prej, osebno ali elektronsko (s kvalificiranim digitalnim potrdilom), najpozneje pa v 8 dneh naznaniti na kateri koli upravni enoti v Republiki Sloveniji. Če se vam je to zgodilo v tujini, lahko pogrešitev naznanite na diplomatskem predstavništvu ali konzulatu Republike Slovenije, kjer vam bodo za prihod v domovino izdali začasno potno listino. Prijavo podajte čim prej v tujini ali v 8 dneh po vrnitvi v Republiko Slovenijo na katerim koli upravni enoti. Posamezniki, ki prebivajo v tujini, lahko pogrešitev naznanijo tudi na diplomatskem predstavništvu ali konzulatu Republike Slovenije v roku 30 dni. Pomembno je, da v čim krajšem času poskrbite za razveljavitev dokumenta, s tem pa tudi zmanjšate možnost morebitne zlorabe s strani tretje osebe. V kolikor se je to zgodilo mladoletni osebi, lahko zanjo to storijo starši ali zakoniti zastopniki. Prijava pogrešitve zgolj na policijski postaji ne zadošča.

 

Priporočamo vam, da ob naznanitvi čim natančneje opišete okoliščine in navedete datum pogrešitve, izgube ali tatvine. Vlogo za izdajo novega potovalnega dokumenta v domovini lahko podate takoj po naznanitvi, saj preklic v Uradnem listu RS ni več potreben. V kolikor dokument potrebujete še isti dan in podate vlogo  do 11. ure ter doplačate prioritetno izdelavo (za osebno izkaznico 9,10 evra, za potni list 13,60 evra), boste nov dokument lahko prevzeli isti dan na Upravni enoti Celje.

 

V kolikor boste kljub »smoli« imeli srečo in boste »izgubljeni« potovalni dokument našli še isti dan, kot ste naznanili pogrešitev, je mogoča njena aktivacija in vrnitev v ponovno uporabo. Seveda morate to sporočiti pravočasno na upravno enoto, v primeru, da ste v tujini, pa na diplomatsko predstavništvo ali konzulat RS. Če pa boste dokument našli naslednji dan ali kasneje, ko aktivacija ni več mogoča, ga morate prinesti na upravno enoto v uničenje, s tem se v evidenco o iskanih dokumentih vpiše, da je dokument najden. Na spletnem portalu e-Uprava boste z enodnevnim zamikom lahko preverili, ali je vaš dokument evidentiran kot izgubljen, pogrešan ali ukraden.

 

Dejstvo je, da dokumenta, ki ste ga naznanili kot pogrešanega, ukradenega ali izgubljenega, pa ste ga ponovno našli, ne smete uporabljati, saj mu je prenehala veljavnost in lahko imate pri prehodu državne meje ali dokazovanju istovetnosti težave. Zaradi zaščite pred zlorabo vaše identitete se namreč podatki o ukradenih oz. odtujenih dokumentov vpišejo tudi v Schengenski informacijski sistem (SIS) kot iskani dokumenti.

 

V primeru izgube ali kraje vozniškega dovoljenja morate to čim prej naznaniti na kateri koli  upravni enoti v Republiki Sloveniji, kajti če boste vozili brez (veljavnega) vozniškega dovoljenja,  ste v prekršku in vas policist lahko zato kaznuje. Na vašo zahtevo boste prejeli začasno potrdilo vse do izdelave novega vozniškega dovoljenja. V primeru najdbe vaše »pogrešano« vozniško dovoljenje prinesite na upravno enoto, ki ga bo poslala v uničenje proizvajalcu. 

Če pa ste ostali brez prometnega dovoljenja, morate podati izjavo v 15 dneh od pogrešitve na kateri koli upravni enoti ali registracijski organizaciji. Namesto pogrešanega, izgubljenega ali ukradenega veljavnega prometnega dovoljenja vam bomo na upravni enoti (takoj) izdali novo prometno dovoljenje (dvojnik). V primeru kasnejše najdbe morate kot lastnik vozila, za katerega vam je bil izdan dvojnik prometnega dovoljenja, pogrešano prometno dovoljenje vrniti upravni enoti ali registracijski organizaciji v uničenje.

 

Ne nazadnje je dobro vedeti, da je Ministrstvo za zunanje zadeve nedavno začelo izvajati novo konzularno storitev obveščanja "Veleposlanistvo", ki je v pomoč slovenskim državljanom, ki potujete v tujino in bi se morebiti znašli v težavah, o kontaktih, na katere se lahko obrnete za pomoč. Obveščanje poteka na način, da mobilni operater (storitev je na voljo le uporabnikom operaterja A1 Slovenija) samodejno pošlje brezplačen SMS vsem svojim uporabnikom, ki prečkate mejo oziroma vstopate v gostujoče mobilno omrežje. Na ta način imate državljani, ki prečkate mejo, podatke diplomatskega predstavništva, ki vam lahko nudi konzularno pomoč, takoj shranjene kar na mobilnem telefonu. Za konzularno pomoč v nujnih primerih se lahko obrnete na predstavništvo Republike Slovenije v tujini, ne samo v primeru kraje osebnih dokumentov, ampak tudi v primeru, če ste žrtev kaznivega dejanja, v primeru prometne nezgode ali drugih nesreč, v primeru hospitalizacije, če vam je bila odvzeta prostost ali v primeru izrednih razmer (npr. teroristični napadi, politični nemiri, naravne nesreče).

 

Za dodatne informacije smo vam na voljo na Krajevnem uradu Vransko na telefonski številki 03 703 28 20, ki je odprt vsak torek od 8.00 do 12.00 in od 12.30 do 15.00 ure. Lahko pa nas pokličete tudi na sedež Upravne enote Žalec na številko 03 713 51 20 ali nam pišete na e-naslov ue.zalec@gov.si.

 

 

Simona Stanter, načelnica

Oglejte si tudi