Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Poletne počitniške animacije 2022

Že tretje leto so se v juliju in avgustu, pod okriljem Medgeneracijskega centra Vransko, odvijale Poletne počitniške animacije. Delavnice za otroke med 6. in 14. letom so potekale ob torkih, sredah in četrtkih med 9. in 12. uro. Večino časa smo se družili pri hišici NK Vransko in na nogometnem igrišču, tu in tam pa smo se odpravili tudi naokoli. Letos pa so se nam prvič, pri več aktivnostih, pridružili tudi otroci in vzgojiteljice Vrtca Vransko. 

Poleg družabnih iger, voženj s kolesi, ustvarjanja in športnih aktivnosti smo se v gozdu na Gorici učili gozdnega bontona, privoščili smo si kino na prostem, obiskali so nas gasilci PGD Vransko in pripadniki Slovenske vojske. Vranske rožce so nas učile izdelovanja rož iz krep papirja, telovadili smo z Lastovičkami (Šola zdravja), medicinska sestra Nataša Juhart nas je poučila, kako poskrbimo za svoje telo v vročih mesecih, s poslancem Aleksandrom Reberškom pa smo spoznavali znamenitosti in delovanje naše države, nato pa nas je popeljal še na kratek pohod. Dvakrat smo obiskali stanovalce Našega doma, dekleta smo se razvajala v kozmetičnem salonu, raziskovali smo jamo Škadavnico, se učili veščin lokostrelstva in čofotali v preboldskem bazenu. Obiskali pa so nas tudi živalski prijatelji – kače in kužki.

Projekt, ki je obsegal več kot 150 prostovoljskih ur, dosegel vrednost 6.900 evrov, predstavljal strošek dobrih 1.000 evrov in se mu je pridružilo 52 otrok ter 15 prostovoljcev, so finančno omogočili starši udeležencev s prostovoljnimi prispevki in Občina Vransko. Najlepša hvala pa tudi vsem ostalim, ki so na kakršen koli način podprli organizacijo in izvedbo letošnjih poletnih animacij: Nogometni klub Vransko, PGD Vransko, Zavod sv. Rafaela Vransko – Naš dom, Mozaik znanja, Nataša Juhart, Igor Hrastovec, Tomislav Gjerkeš, Društvo Šola zdravja, Občina Prebold, Aleksander Reberšek, Center jamskih doživetij, Vranske rožce, Kozmetični salon Katja Marn, Matic Golavšek, Nik Ciringer, Dragica Ropas, Slovenska vojska, Iris Addaline, Banka Slovenije, Napihljiva zabava, Kotiček pod srečno zvezdo in AMZS. 

Posebna pohvala in zahvala pa gre našim animatorjem  prostovoljcem, ki so varovali in zabavali naše najmlajše: Ajda Cizej, Ana Marija Žilnik, Elija Jerman, Jana Semprimožnik, Marjeta Blatnik, Martin Cekin, Monika Marn, Mojca Križnik, Nives Podbregar, Nuša Maloprav, Simona Golavšek, Teja Drnovšek, Tilen Šmigoc in Zala Cekin. Prav vaša dobra volja in pripadnost projektu sta ključna za pisano, nepozabno poletje na Vranskem.

 

Medgeneracijsko društvo Vransko

Oglejte si tudi