Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Pogodbe po pošti – hvala, gasilci

Občina Vransko, Gasilska zveza Žalec (GZ) in prostovoljna gasilska društva (PGD) Prekopa–Čeplje–Stopnik, Vransko, Tešova in Ločica pri Vranskem tokrat  zaradi epidemije  pogodbe o opravljanju javne gasilske službe za leto 2021 niso opravili na  slavnosten način kot vsa leta do sedaj, temveč so pogodbe poslali po pošti, podpisane pa so nato  podpisniki  vrnili nazaj.

Z njo tudi v tem letu  urejajo vsebino, obseg in način opravljanja gasilske službe in njeno financiranja. Občina se zavezuje, da bo financirala redno dejavnost gasilske službe, nakup opreme in vozil pa v okviru usklajenega in sprejetega finančnega načrta požarne varnosti v skladu s finančnimi možnostmi.

Občina Vransko za izvajanje javne službe varstva pred požari v letu 2021 namenja 53.368 evrov. Od tega je 33.368 evrov namenjeno za sofinanciranje nabave gasilskih vozil, 20.000 evrov pa za  redno dejavnost. Od sredstev za redno dejavnost gasilska društva  za delovanje Gasilske zveze Žalec  namenjajo 2.800 evrov in  še 2.618 evrov za sofinanciranje strokovnega sodelavca Gasilske zveze Žalec.

Ob tem se je župan Občine Vransko Franc Sušnik zahvalil vsem gasilcem v Občini Vransko in GZ Žalec za dobro sodelovanje in pomoč. Gasilci so vse dni v letu pripravljeni pomagati ob požarih in drugih nesrečah, podnevi in ponoči. Takšnega sodelovanja si želimo tudi v tem letu.


Na sliki: Tako je bilo lani pri podpisu pogodbe.                              


T. Tavčar


Oglejte si tudi