Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Novo vodstvo PGD Vransko

Po petih letih smo na rednem letnem občnem zboru Prostovoljnega gasilskega društva Vransko ponovno volili predsednika, poveljnika in člane organov društva. Predsednika Nejca Ropasa je zamenjal Niko Stojaković, mesto poveljnika pa je od Martina Reberška prevzel Denis Jošt.

Iz prebranih poročil je bilo razvidno, da je bilo društvo v mandatnem obdobju 20182023, kljub dvema letoma močno omejenega delovanja zelo aktivno. Poleg rednih vzdrževanj gasilske zaščitne in reševalne opreme so operativni gasilci posredovali na 59 intervencijah, opravili 40 operativnih vaj znotraj društva in v sodelovanju z drugimi PGD-ji ter se udeležili 70 usposabljanj Gasilske zveze Slovenije, Gasilske zveze Žalec in usposabljanj za prve posredovalce, ki jih je organizirala Občina Vransko. Sodelovali smo tudi pri gašenju obširnega požara na Krasu.

Že kar na začetku mandata, leta 2018, smo organizirali gasilsko veselico. Vsako leto smo izvedli tradicionalno Tekmovanje s starimi ročnimi in motornimi brizgalnami, na katerih je vedno blestela naša ekipa Požarne brambe Vransko, ki s pobiranjem pokalov po vsej državi namerava nadaljevati. Na ravni GPO in GZ smo se z gasilsko mladino udeleževali tekmovanj in jih tudi organizirali, se družili na gasilskih vajah, srečanjih in letovanju v Osilnici. Naše članice pa so se leta 2019 z osvojenim 2. mestom na regijskem članskem tekmovanju uvrstile na Državno gasilsko tekmovanje, na katerem so osvojile izjemno 9. mesto.

Na 136. občnem zboru smo članom podelili zaslužena odlikovanja in priznanja: napredovanje v čin gasilec pripravnik: Martin Cekin, Nives Podbregar, Tjaša Marko; napredovanje v čin gasilec I. stopnje: Simona Golavšek, Nejc Golavšek, Eva Jeram Gorenšek; napredovanje v čin gasilec II. stopnje: Denis Jošt, Aleš Šramel, Suzana Blatnik, Vojko Karničnik, Jure Podbregar;  napredovanje v čin višji gasilec I. stopnje: Sergej Černe, Marko Hemetek; napredovanje v čin nižji gasilski častnik II. stopnje: Maks Kos, Franc Blatnik, Martin Reberšek. 

Priznanje in značka za dolgoletno aktivno delo v gasilski organizaciji so prejeli Matic Arnšek, Eva Jeram Gorenšek, Sergej Černe in Srečko Černe za 10 let, Peter Reberšek, Miha Pečovnik, Vojko Karničnik, Tina Homšak in Nejc Golavšek za 20 let, Jure Podbregar in Slavko Skok za 30 let ter Franc Blatnik, Srečko Drnovšek, Franc Križnik za 50 let. Priznanje in značka za dolgoletno operativno delo v gasilski organizaciji pa: za 10 let Vojko Karničnik, Mojca Kos,Tina Homšak, Matic Golavšek, Suzana Blatnik; za 20 let Miha Pečovnik in Peter Reberšek ter Joži Šmit za 30 let. Tekmovalna enota članic je prejela priznanje in zlato značko Gasilske zveze Žalec za osvojeno 9. mesto na državnem tekmovanju.

V mandatu, ki je pred nami, si želimo predvsem, da v naše vrste pristopite novi člani, tako najmlajši kot tudi odrasli. Poleg izobraževanj in vaj za ohranjanje visoke operativne pripravljenosti bomo še naprej dajali velik pomen skrbi za vzdrževanje in posodabljanje gasilske tehnike, pomembno vprašanje prihodnjih let pa je reševanje problematike lokacije gasilskega doma.

PGD Vransko

Oglejte si tudi